Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πινγκ πονγκ για όλους από τους Φοίνικες Γλυφάδας

Πινγκ πονγκ για όλους από τους Φοίνικες Γλυφάδας

Στόχος η παραμονή στην Α' κατηγορία των γυναικών

Μετά την ομαλοποίηση της λειτουργίας του ΠΕΑΚ άρχισε πάλι  η  λειτουργία όλων  των τμημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης ( πινγκ- πονγκ) των Φοινίκων Γλυφάδας Πατρών.

Οι Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών  από το 1991 που ιδρύθηκαν μέχρι σήμερα  πάντα πρωταγωνιστούσαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα  των ηλικιακών  κατηγοριών και μια σειρά από αθλητές και αθλήτριες  που βγήκαν από τις ακαδημίες και το   αναπτυξιακό πρόγραμμα του συλλόγου  κατέκτησαν πανελλήνια πρωταθλήματα  και υπήρξαν μελή  των εθνικών μας  ομάδων  με διεθνείς συμμετοχές  σε βαλκανικά και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα..

Από τις ακαδημίες του συλλόγου προέρχονται  διεθνείς  αθλητές και αθλήτριες  σαν τον Φώτη Δρακόπουλο, τον παράλληλα και εκ των  προπονητών  του συλλόγου Φίλιππο Φιλιππακόπουλο , το μέλος  της εθνικής γυναικών  Γεωργία Ζαβιτσάνου, την Φωτεινή Πουλιάση  και  τη Μαριατζελα Πανουργιά . Επίσης αγωνίζονται  σε  άλλους συλλόγους αλλά προέρχονται    από  τους Φοίνικες  ένα μεγάλο μέρος από τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν διακριθεί τα  τελευταία χρόνια  στα πανελλήνια πρωταθλήματα

Οι ομάδες κορασίδων , νεανίδων και νέων γυναικών  ήσαν τα τελευταία χρόνια πάντα στα μετάλλια του πανελληνίου  ομαδικού πρωταθλήματος  και η ομάδα κορασίδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 2007 και το 2010.Τελευταια επιτυχία  το χάλκινο μετάλλιο στο  πανελλήνιο ομαδικό παγκορασίδων 2012 με την νέα γενιά  του συλλόγου.

Το 2010 οι Φοίνικες ανακηρύχτηκαν πρώτος σύλλογος στην ετήσια βαθμολογία της ΕΦΟΕΠΑ. Η διάκριση των ΦΟΙΝΙΚΩΝ  έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι η πρώτη φορά που φτάνει τόσο ψηλά σύλλογος της περιφέρειας.

Για τους στόχους της νέας αγωνιστικής περιόδου ο πρόεδρος του συλλόγου κος Νίκος Φιλιππακόπουλος μας δήλωσε : «Oι στόχοι μας είναι η προσπάθεια παραμονής στην Α1 Εθνικής κατηγορίας των γυναικών και η ανάπτυξη   και διάδοση του αθλήματος στην πόλη μας με το πρόγραμμα  πινγκ πονγκ για όλους ».

Η παραμονή στην Α1 γυναικών είναι ένας δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος στόχος, γιατί φέτος η ομάδα θα αγωνισθεί χωρίς καμία μεταγραφική ενίσχυση. Το πάγωμα των επιχορηγήσεων,  ιδιαίτερα για μια ομάδα   με υποδομή, διακρίσεις αλλά και πολλές εκτός έδρας μετακινήσεις ,  είναι ένα  μεγάλο  πρόβλημα.
Το πρόγραμμα « πινγκ πονγκ για όλους » περιλαμβάνει εκτός από τις ακαδημίες και τμήματα  αρχαρίων, ενηλίκων, παλαιών αθλητών καθώς και προγράμματα ατομικής προπόνησης. Για πρώτη φορά στην πόλη μας  θα μπορέσουν να αθληθούν και να μάθουν  τα μυστικά του πινγκ- πονγκ  οι γονείς συγχρόνως με τα παιδιά τους.

Το προπονητικό επιτελείο θα είναι και την νέα χρονιά το ίδιο με  τους Δημήτρη Ντεμίρη ,  Φιλιππο Φιλιππακόπουλο, που σαν πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ και Φυσιοθεραπευτής θα έχει σύνθετο ρόλο στην φυσική προετοιμασία των αθλουμένων  και  Γιάννη Ξουρίδα. Στο προπονητήριο  υπάρχουν ROBOT  προπόνησης,  δάπεδο taraflex , διάδρομος προθέρμανσης, πρόγραμμα  SPORT VIDEO ANALYSIS κλπ…..»

Ο σύλλογος λειτουργεί στο υπόγειο του ΠΕΑΚ Τ;ofalow  από τις 05:00 - 09:00 Δευτέρα έως Παρασκευή  όπου γίνονται και οι εγγραφές . Πληροφορίες  στο  www.ttcfoinikespatras.com   και  στα τηλέφωνα 6944906553, 6976194964, 6944733886 .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports