Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Ερυμάνθου: Το "παλεύει" για τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς

Δήμος Ερυμάνθου: Το "παλεύει" ...

Το δημοτικό συμβούλιο ζητά από το Δασαρχείο την παραχώρηση έκτασης στου "Κουρλαμπά"

Την υποβολή αίτησης προς το Δασαρχείο για την παραχώρηση δασικής έκτασης δέκα οκτώ στρεμμάτων στου «Κουρλαμπά» για την διαμόρφωση εγκαταστάσεων λειτουργίας λαϊκής αγοράς ενέκρινε μεταξύ άλλων, στη τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα παρακάτω: "Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει για τους παραγωγούς της περιοχής η Λειτουργία Λαϊκής Αγοράς, επισημαίνοντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα του προτεινόμενου χώρου όπως την πολύ μικρή χιλιομετρική απόσταση από το μεγάλο αστικό κέντρο που είναι η Πάτρα.

Στόχος μας είπε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, μετά την εξασφάλιση της έκτασης να προχωρήσουμε στην δημιουργία σύγχρονων και μόνιμων εγκαταστάσεων οι οποίες εκτός από την φιλοξενία μόνιμης αγοράς θα μπορούν να φιλοξενούν και άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις (εκθέσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κ.α.).

Το Δ.Σ. προχώρησε επίσης στην αποδοχή της ένταξης του έργου «Αντιπλημμυρική Προστασία της Χαλανδρίτσας» προϋπολογισμού 326.265 Ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Ε.Σ.Π.Α. καθώς και στον καθορισμό των όρων δημοπράτησης τριών άλλων έργων που έχουν ενταχθεί σε σχετικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 907.632 Ευρώ και αφορούν την βελτίωση Αρδευτικών δικτύων, την τοποθέτηση Χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Χαλανδρίτσας και την Διαμόρφωση αίθουσας εκδηλώσεων στο Νέο Δημαρχείου.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αναγκαιότητα για τη σύνταξη δύο μελετών με τίτλους: «Αντιπλημμυρική προστασία των Τ.Κ. Αλεποχωρίου, Σπαρτιάς, Βελιμαχίου» και «Ανάπλαση Περιβάλλοντος χώρου Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σκιαδά και κοινόχρηστου χώρου», προκειμένου να υποβληθούν σε αντίστοιχες προκηρύξεις που αναφέρονται σε σχετικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Στην ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ. του Δήμου, αποφάσισε την υποβολή αιτημάτων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος για την παραχώρηση προς το Δήμο α) του Παλαιού Κτηνιατρείου της Ερυμάνθειας, β) του Περιβάλλοντος χώρου της αναξιοποίησης επιφάνειας (1.576 τ.μ.) που βρίσκεται έμπροσθεν του Κτηνιατρείου της Χαλανδρίτσας (κατά χρήση) γ) της Σχολικής Δημόσιας έκτασης (4.651,72 τ.μ.) που παραμένει αναξιοποίητη στην Τ.Κ. Σταυροδρομίου. Σκοπός της παραχώρησης των παραπάνω δημοσίων χώρων, είναι η αξιοποίηση  για κοινωφελείς σκοπούς από το Δήμο.

Τέλος το Δ.Σ. εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κατάργησης των Ειρηνοδικείων της Περιοχής, στην διαπιστούμενη υποβάθμιση των Κ.Υ. Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας καθώς και στη προοπτική λειτουργίας Λατομείου στη θέση «Κάνδαλος» της Τ.Κ. Χαλανδρίτσας, αποφασίζοντας την έκδοση σχετικών ψηφισμάτων και την αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας προς τους αρμοδίους."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις