Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρέβεζα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατουσε ιερείς και τους συγγενείς τους

Πρέβεζα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατου...

Σπείρα δύο ανδρών ηλικίας 58 και 67 ετών, καθώς και δύο γυναικών 48 και 19 ετών

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενικών προσώπων ιερέων, σε όλη την επικράτεια. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Λάρισας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος τεσσάρων ατόμων, δύο ανδρών ηλικίας 58 και 67 ετών, καθώς και δύο γυναικών 48 και 19 ετών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενών ιερέων. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα, μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πρεβέζης, οι ανωτέρω είχαν συστήσει, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, εγκληματική ομάδα, η οποία ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εντόπιζε ιερείς και συγγενικά πρόσωπα ιερέων, σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσε μαζί τους, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων.

Κατά την επικοινωνία, οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες ιερείς ή συγγενείς ιερέων να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας από κοινού, κατάφεραν το τελευταίο δίμηνο, να αποσπάσουν από 2 συγγενείς ιερέων στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και της Αργολίδας το χρηματικό ποσό των -5.971- ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν έναν ιερέα και ένα συγγενή ιερέα, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των -8.247- ευρώ.

Επίσης, γνωρίζεται ότι ο 58χρονος, είχε συλληφθεί την 18-4-2012 από το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας για παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, προκειμένου εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης:

- Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

- Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

- Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

- Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

- Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

- Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

- Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις