Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Κατερίνα Κυριακοπούλου στο thebest.gr: "Ο αθλητισμός είναι εθισμός, θέλεις πάντα το κάτι παραπάνω".

Κατερίνα Κυριακοπούλου στο thebest.gr: &...
Λαλιώτη Αμαλία

Η αθλήτρια της Αλέκας Σιούλη το καλοκαίρι κατέκτησε το Βαλκανικό πρωτάθλημα στο ύψος

Η Κατερίνα Κυριακοπούλου  κατέκτησε το Βαλκανικό πρωτάθλημα νεανίδων στο ύψος με 1.78μ. κάνοντας συγχρόνως και ατομικό ρεκόρ. Η άλτρια της Παναχαϊκής μιλά στο thebest.gr για αυτή την εμπειρία, αλλά και γενικότερα μας δίνει κάποια στοιχεία από την αθλητική ζωή της.

Ποιες είναι οι απολαβές σου από το στίβο;

Ηθική ικανοποίηση αγωνιζόμαστε για την ψυχή της μάνας μας. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να σταματήσω ειδικά τώρα με το πανεπιστήμιο που έχει αλλάξει η ζωή μου, αλλά κάθισα τα ζύγισα και αποφάσισα ότι θα το πάω μέχρι όπου με πάει.

Όταν λες πανεπιστήμιο, σε βοήθησε ο αθλητισμός στην εισαγωγή σου σε αυτό;

Όχι διάβασα και μπήκα στο μαθηματικό. Δεν σας κρύβω όμως ότι μπορεί να τα χρησιμοποιήσω στο μέλλον για να αλλάξω σχολή γιατί δεν μου αρέσει η μονοτονία.

Δεν είναι μονότονη η προπόνηση στο στίβο;

Μετά από κάποια χρόνια είναι, αλλά αυτή τη μονοτονία την μετατρέπω σε γνώση αντί να βαριέμαι είμαι πιο ήρεμη και ξέρω να χειρίζομαι καταστάσεις. Μετά από εννέα χρόνι όμως έχω πλέον την εμπειρία να αλλάξω αυτή τη μονοτονία.

Σε ένα ομαδικό άθλημα έχει τη βοήθεια των συμπαικτριών σου στο ατομικό είσαι μόνος. Πως το διαχειρίζεσαι αυτό;

Εκεί είναι η διαφορά μας με τα ομαδικά. Για παράδειγμα στον  τελευταίο μου αγώνα είχα δουλέψει πολύ για να φτάσω εκεί και όταν μπήκα τα έδωσα όλα. Είχα όλες τις συμβουλές της προπονήτριάς μου τα σκεφτόμουν συνεχώς, αλλά δεν χάρηκα τη νίκη μου. Γιατί έχασα το όριο για τέσσερα εκατοστά για το παγκόσμιο. Το έχασα για λίγο και σκεφτόμουν να κρατήσω δυνάμεις για τον επόμενο αγώνα μήπως και τα καταφέρω. Και αυτό γιατί απλά βασιζόμαστε όλοι στον εαυτό μας και στις συμβουλές των προπονητών μας.

Μία επιτυχημένη προσπάθεια

Μία επιτυχημένη προσπάθεια

Μία επιτυχημένη προσπάθεια

Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου οι αθλητές του στίβου, είχαν πολλά προβλήματα. Από αθλητικούς χώρους που δεν υπάρχουν μέχρι κοντάρια και διάφορα άλλα. Αυτό δεν σε προβληματίζει;

Από την μία είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια αυτών των παιδιών γιατί καταθέτουν  δύναμη ψυχής,  από την άλλη δείχνουν το έλλειμμα γενικά. Αλλά να ξέρετε ότι ο αθλητισμός είναι σαν το ναρκωτικό θέλεις συνεχώς το κάτι παραπάνω.

Ποια θεωρείς καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

Ήταν χωρίς την προπονήτρια μου όταν κέρδισα το Βαλκανικό νεανίδων το καλοκαίρι με ατομικό ρεκόρ. Δεν ήταν η Αλέκα Σιούλη μαζί μου, αλλά το είχα πάρει απόφαση δεν θα έβγαινα από το γήπεδο αν δεν κέρδιζα. Ήταν οι άλλες με 1.80μ.- 1.84μ. επίδοση και εγώ με 1.75μ. και τελικά το έκανα για την προπονήτρια μου να είναι υπερήφανη και για τη χώρα μου. Όταν αγωνίζεσαι για την χώρα σου έχεις μία ευχάριστη ευθύνη.

Υπάρχει κάποια στιγμή που δεν θα ήθελες να θυμάσαι;

Δεν έχω κάτι που να με έχει στιγματίσει όλες τις άσχημες στιγμές τις προσπερνώ οπότε δεν είναι κάποια αξιόλογη. Μου αρέσει να μην με κρατάνε πράγματα πίσω θέλω να πηγαίνω μπροστά. Είχα μία άσχημη χρονιά από άποψη απόδοσης το πάλεψα και την επόμενη μου βγήκε.

Έχεις κάποιο πρότυπο;

Σαν πρότυπο έχω τη Νίκη Μπακογιάννη που ήταν επίσης κοντή για το ύψος και κατάφερε να κάνει αυτό που έκανε, καθώς και την Αλέκα Σιούλη για τη δύναμη ψυχής της.

Το μεγαλύτερο όνειρό σου;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο, ξεκίνησα για χόμπι και συνεχίσω γιατί μου αρέσει. Θέλω να το πάω μέχρι το τέλος, μέχρι να βγάλω το καλύτερο μου εαυτό.

Ο συναγωνισμός με την Στεργίου πάντα βοηθάει

Ο συναγωνισμός με την Στεργίου πάντα βοηθάει

Ο συναγωνισμός με την Στεργίου πάντα βοηθάει

Δεν ονειρεύεσαι να πας στους Ολυμπιακούς;

Αν ο καλύτερός μου εαυτός με  φτάσει εκεί δεν θα πω όχι ωστόσο δεν θα το επιδιώξω. Μπαίνω σε δίλημμα από την μία θέλω να πάω από την άλλη όμως θα πρέπει να κάνω άλλου είδους αθλητισμό και  δεν ξέρω τι έχω ανάγκη.

Η Αντωνία Στεργίου δικαίως θεωρείται από τις κορυφαίες αθλήτριες με τις δύο παρουσίες της σε Ολυμπιακούς. "Εκμεταλλεύεσαι" την παρουσία της εδώ;

Έχουμε καλές σχέσεις και συνυπάρχουμε πολύ καλά, υπάρχει συναγωνισμός και αυτό είναι καλό για μένα. Έτσι κι αλλιώς η καθεμία έχει αντίπαλο τον εαυτό προσπαθείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα ήθελες να τους ευχαριστήσεις;

Tους προπονητές μας, τον φυσικοθεραπευτή Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τη Λουξ η οποία μας έφτιαξε τις στολές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports