Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

4o PICK – ΛΟΥΞ COLA: "Τρέξτε στις πίστες όχι στους δρόμους"

4o PICK – ΛΟΥΞ COLA: "Τρέξτε στις π...

Εκστρατεία ενημέρωσης των οδηγών

Με αφορμή το 4ο PICK – ΛΟΥΞ COLA, το Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ο Σύλλογος Σχολών Οδηγών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και η βιομηχανία αναψυκτικών ΛΟΥΞ, ξεκινούν σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης των οδηγών με κεντρικό σύνθημα «ΤΡΕΞΤΕ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ».

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι συνδιοργανωτές είναι πως η γρήγορη οδήγηση μαζί με την απόλαυση και την εκτόνωση που προσφέρει, διεξάγεται με ασφάλεια μόνο σε δρόμους κλειστούς στην κυκλοφορία και στις αγωνιστικές πίστες - με τις κατάλληλες προδιαγραφές - ποτέ όμως στο δρόμο που κυκλοφορούν συμπολίτες μας. Προτρέπει με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο τους οδηγούς προς μία ασφαλέστερη συμπεριφορά, αλλά και όλους εκείνους που θα μπορούσαν να συνδράμουν στη δημιουργία περισσότερων τέτοιων χώρων «εκτόνωσης των αγωνιστικών ορέξεων» μεγάλης μερίδας των οδηγών, προς όφελος της οδικής ασφάλειας.

Το μήνυμα θα φιλοξενείται στο περίπτερο της ΛΟΥΞ COLA, όπου μεταξύ άλλων θα βρίσκεται ο φορητός προσομοιωτής οδήγησης του ΙΜΕΤ, με τη βοήθεια του οποίου εκπαιδευτές οδηγών θα μεταφέρουν εκτός από το παραπάνω μήνυμα, συμβουλές για προσεκτική και ασφαλή οδήγηση στο δρόμο υπό διάφορες καιρικές και άλλες συνθήκες. Επίσης οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν σε αγωνιστική πίστα, όπου θα μπορούν να επιλέγουν τύπους ελαστικών, ιπποδύναμη και βάρος οχήματος και όλα αυτά σε απόλυτη ασφάλεια.

Υποστηρικτές του μηνύματος είναι δύο από τους βασικότερους επιστημονικούς φορείς που ασχολούνται ενεργά με τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, ο Σύλλος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Το PICK περιλαμβάνει αγώνες καρτ και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, διεξάγεται με απόλυτη επιτυχία κάθε χρόνο σε συγκεκριμένη διαδρομή σε κανονικούς δρόμους της Πάτρας, που σημειωτέον είναι κλειστοί στην κυκλοφορία. Το 4ο PICK - ΛΟΥΞ COLA (www.pickpatras.gr) θα διεξαχθεί μεταξύ 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης των Πατρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις