Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η γυναικολόγος δεν... διέγνωσε προχωρημένη εγκυμοσύνη 6 μηνών! - 15 μήνες φυλάκιση σε γιατρό του ΙΚΑ Ζαρουχλεϊκων

Πάτρα: Η γυναικολόγος δεν... διέγνωσε πρ...

Έδωσε αγωγή για να αποκαταστήσει τον κύκλο της περιόδου, με αποτέλεσμα να προκληθεί αιμορραγία

"Καμπάνα" 15 μηνών φυλάκισης  επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε γυναίκα γυναικολόγο που υπηρετούσε στο ΙΚΑ Ζαρουχλεϊκων και η οποία  έχει πλέον  μετατεθεί στα Γρεβενά. Η γιατρός τιμωρήθηκε επειδή όταν στις 8 Μαρτίου του 2005 την επισκέφθηκε γυναίκα 6 μηνών έγκυος (η οποία  δεν είχε καταλάβει πως ήταν έγκυος), αυτή της έδωσε αγωγή για να αποκαταστήσει τον κύκλο της περιόδου, με αποτέλεσμα να προκληθεί αιμορραγία.

Η γυναίκα είπε στη γυναικολόγο ότι έχει πόνους στην κοιλιά και έχει διαταραχθεί η περίοδός της, αλλά η γυναικολόγος δεν έδωσε την απαραίτητη σημασία. Της έκανε ένα απλό τεστ ούρων που βγήκε αρνητικό και στη συνέχεια δεν προχώρησε σε τεστ αίματος.

Στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε εσπευσμένα, της έβγαλαν με καισαρική το έμβρυο που στη συνέχεια απεβίωσε, ενώ η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση της μήτρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η γιατρός στην δίκη που είχε γίνει στο Πρωτοδικείο είχε απαλλαγεί των κατηγοριών. Ο Εισαγγελέας όμως άσκησε έφεση και τελικά η γιατρός καταδικάστηκε, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Πελοπόννησος".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις