Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR: Κουμπάρος του Μεϊμαράκη πίσω από την αγοραπωλησία δυο ακινήτων στην Πάτρα- Σάλος από τις αποκαλύψεις

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR: Κουμπάρος του Μεϊμα...

Κατηγορούν τρεις Υπουργούς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Βαριές κατηγορίες κατά τριών πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με ξέπλυμα μαύρου χρήματος καταγράφονται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή. Μάλιστα, η όλη υπόθεση φαίνεται ότι έχει προεκτάσεις που αγγίζουν και την Πάτρα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το thebest.gr.

Το θέμα αφορά σε πληροφορίες που προέρχονται από την κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμπλέκει σε υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη, αλλά και τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με τη Real News, την περίοδο 2005-2008 οι τρεις πολιτικοί πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες σε περιοχές της Αττικής αλλά και μακριά απ' αυτήν, ώστε να δικαιολογήσουν την εισροή «μαύρου» χρήματος ύψους 10,2 δισ. ευρώ.

Τα χρήματα, όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, προέρχονταν από λεφτά του Δημοσίου και συγκεκριμένα από κρατικές προμήθειες υπουργείων.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Λιβανού, οι αγοραπωλησίες γίνονταν μέσω της κτηματομεσιτικής εταιρίας του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Μεϊμαράκη. Ο κ. Καρούζος, μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του thebest.gr, βρίσκεται πίσω από την αγοραπωλησία δυο ακινήτων - "φιλέτων" στο κέντρο της Πάτρας. Το πρώτο αφορά ακίνητο στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου όπου στεγάζεται γνωστό πολυκατάστημα και το δεύτερο ακίνητο στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων το οποίο έως πρότινος ανήκε σε γνωστή οικογένεια της πόλης. Μάλιστα, και για την αγορές των δυο κεντρικότατων ακινήτων δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ.

Σε μία ακόμα κατάθεση, αυτή του Γ. Ζωγραφάκη, πρώην συνεταίρου του Καρούζου, υποστηρίζεται ότι οι πολιτικοί έδιναν τα χρήματα στην εταιρεία, η οποία αναλάμβανε τις αγοραπωλησίες και την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η εν λόγω εταιρεία κήρυξε πτώχευση ώστε να καλύψει τα ίχνη της.

Απάντηση από τον Μιχάλη Λιάπη

«Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Λιάπης.

Ο Μειμαράκης

"Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News", δήλωσε ο Βαγγέλης Μειμαράκης το βράδυ του Σαββάτου.

Και πρόσθεσε: "Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις