Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Equal Society» & «Χαμόγελο του Παιδιού» σε κοινή δράση στη Λευκάδα

«Equal Society» & «Χαμόγελο του Παιδ...

Μαζεύουν βιβλία και σχολικά είδη από 17 Σεπτεμβρίου έως 28 Σεπτεμβρίου

Τις δυνάμεις τους ένωσαν στην Λευκάδα οι δύο Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, ο σύλλογος το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η «Equal Society- Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών και την προώθηση της ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση.
Συμφώνησαν στην διοργάνωση δράσεων που στόχο έχουν τη συγκέντρωση σχολικών βοηθημάτων, ξενόγλωσσων βιβλίων και σχολικών ειδών, ώστε να ανακουφίσουν οικογένειες που φέτος δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προσφέρουν στα παιδιά τους.

Οι οικογένειες που τα έχουν ανάγκη μπορούν να τα αποκτήσουν δωρεάν και κάπως έτσι… ο κύκλος της γνώσης θα συνεχιστεί.
Το σύνθημα είναι: «Πετάει, πετάει το βιβλίο; Όχι δεν πετάει… Χαρίζεται!». Η δράση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Equal Society με την υποστήριξη και την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και επεκτάθηκε και σε άλλους δήμους της Αττικής, αλλά και στην Πάτρα.

Ήδη σημειώθηκε εξαιρετική επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκαν αρκετές χιλιάδες βιβλία. Αυτά θα διανεμηθούν με κοινωνικά κριτήρια σε παιδιά από αδύναμες οικονομικά οικογένειες, που τα έχουν σίγουρα μεγαλύτερη ανάγκη από τους κάδους σκουπιδιών ανακύκλωσης, όπου συνήθως «φιλοξενούνται» τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα με πρωτοβουλία του «Χαμόγελου του Παιδιού» κινητοποιούμε τους πολίτες να βοηθήσουν στην συγκέντρωση σχολικών ειδών.

Φέτος, όπως επισημαίνει το «Χαμόγελο» η συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια αυτή, είναι ακόμα πιο σημαντική με δεδομένη την απόλυτη φτώχεια που βιώνουν χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας! Με τη συμμετοχή όλων θα καταφέρουμε να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα ώστε να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη νέα σχολική χρονιά! Σήμερα που η φοίτηση των παιδιών στα σχολεία κάθε άλλο παρά δωρεάν είναι, που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία είναι τεράστιες, που η Ελληνική οικογένεια αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά, πρέπει όλοι να ενεργήσουμε με αλληλεγγύη στηρίζοντας όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Σχολικές τσάντες γυμνασίου -λυκείου
Τετράδια 3- 4 θεμάτων
Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)
Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)
Τέμπερες - Κηρομπογές
Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες
Μαρκαδόρους - Ξυλομπογιες
Μολύβια
Στυλό
Γόμες
Ξύστρες
Διορθωτικά
Σχολικές τσάντες
Πινέλα
Κασετίνες
Ντοσιέ (μεγάλα- μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα
Φακέλους με λάστιχο
Χαρτί Α4
Διαφάνειες
UHU (στικ και υγρή)
Πλαστελίνες
Διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων
Ψαλιδάκια
Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.)

Όσες οικογένειες λόγω οικονομικής κρίσης θέλουν βοήθεια σε σχολικά βοηθήματα, ξενόγλωσσα βιβλία και σχολικά ειδή πρέπει να επικοινωνήσουν με το 26450 – 22578.

Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Equal Society, οδός Ξενοφώντος Γρηγόρη 2, στην πλατεία του Αγίου Μηνά, (πλάι στα γραφεία της ACS), τηλέφωνο επικοινωνίας στο 26450-22578. Καλούνται επίσης όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή και για εθελοντική δραστηριότητα.
Η δράση υποστηρίζεται από την Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Λευκάδας, καθώς στα σχολεία του νησιού οι μαθητές θα συγκεντρώσουν αντίστοιχα υλικά και βιβλία. Συμμετέχουν επίσης τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι, ο φιλανθρωπικός οργανισμός ΦΑΡΟΣ, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών και το εμπορικό κέντρο της πόλης «The City». Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις