Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άμεσος κίνδυνος επιβολής προστίμων εάν δεν βρεθεί λύση με το ΧΥΤΑ Ζακύνθου - Αυτοψία του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Άμεσος κίνδυνος επιβολής προστίμων εάν δ...

Ο Μανώλης Αγγελάκας συμμετείχε σε σύσκεψη Φορέων για το θέμα


Στη Ζάκυνθο βρέθηκε, σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, Μανώλης Αγγελάκας, συνεχίζοντας τις επισκέψεις σε όλους τους νομούς της αρμοδιότητάς του.
Νωρίς το πρωί, ο κ. Αγγελάκας επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Παν. Μαρίνο, με τον οποίο συζήτησε τις θέσεις και τις απόψεις της Κίνησης για το πρόβλημα χωροθέτησης του νέου ΧΥΤΥ στη Ζάκυνθο.

Το μεσημέρι, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε τον προτεινόμενο από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ζακύνθου, χώρο για τη δημιουργία ΧΥΤΥ, στη θέση Λίβα του όρους Βραχιώνας, συνοδευόμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά, τον Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη, τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ανδρέα Ξένο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνέχεια ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επισκέφθηκε  το Χώρο Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων στο όρος  Σκοπός και εντός του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, ο οποίος έχει ήδη κορεστεί και στον οποίο γίνονται εργασίες αντιστήριξής του.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα στην οποία πήραν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, εκπρόσωπος του βουλευτή Ζακύνθου, καθηγητής Δημήτρης  Μαρίνος Κουρής, και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησηα:"Ακούστηκαν τα επιχειρήματα όλων των εμπλεκομένων πλευρών τα οποία Γενικός Γραμματέας ανέλαβε να μεταφέρει στην κυβέρνηση προς επίλυση.

Επισημαίνεται ότι ο χρόνος διευθέτησης του προβλήματος έχει παρέλθει και ότι η Ε.Ε. σε περίπτωση μη επίλυσης θα προβεί στον καταλογισμό αυστηρών προστίμων προς το ελληνικό δημόσιο.

Η τελική απόφαση για χωροθέτηση αναμένεται να ληφθεί αφού συνεκτιμηθούν οι θέσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων

Μετά τη σύσκεψη για τα προβλήματα των στερεών αποβλήτων ο Γενικός Γραμματέας δέχθηκε εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου και την εκπρόσωπο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ζακύνθου.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού κόσμου εξέθεσαν στον κ. Γενικό τους προβληματισμούς τους για την οικονομική κατάσταση της χώρας και υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τόπου.

Η εκπρόσωπος των Φαρμακοποιών ενημέρωσε τον κ. Γενικό για τις κινητοποιήσεις του κλάδου και κατέθεσε τους προβληματισμούς της  για την γενικότερη πορεία του επαγγέλματος  τους."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις