Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αυστηρή κριτική Τζουραμάνη στον Δήμαρχο για το θαλάσσιο μέτωπο: "Δεν έχετε κάνει τίποτα"

Πάτρα: Αυστηρή κριτική Τζουραμάνη στον Δ...

Δημόσια επιστολή του στον Γιάννη Δημαρά

Σε ανοικτή επιστολή του  στον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, ο Ανδρέας Τζουραμάνης του ασκεί σκληρή κριτική για το ζήτημα του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας αποδίδοντάς του απραξία. Η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύριε Δήμαρχε,

Tο Σάββατο στις 4 Αυγούστου 2012 συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης η διευρυμένη επιτροπή ( στην οποία συμμετέχει και η παράταξή μας “Πρωτοβουλία Πάτρας”)  που ασχολείται με το μεγάλο θέμα της πόλης μας, αυτό του θαλασσίου μετώπου. Εκεί λοιπόν αποφασίστηκε να υλοποιηθούν  πέντε συγκεκριμένα βήματα εντός χρονοδιαγράμματος. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

1)      Έως τις 10/08/2012 η σύνταξη πλήρους φακέλου για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης από τη Δημοτική Αρχή.

2)      Έως τις 20/08/2012 η αποστολή του συγκεκριμένου φακέλου προς τα κόμματα και τους βουλευτές Αχαΐας.

3)      Έως τις  30/08/2012 σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων ( δημοτικές παρατάξεις, κόμματα, βουλευτές, επιμελητήριο, ΟΛΠΑ, κ.τ.λ) για το μείζον θέμα του θαλασσίου μετώπου της πόλης.

4)      Έως τις 05/09/2012 παρουσίαση της πρότασης του Πανεπιστημίου για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

5)      Έως τις 10/09/2012 συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και λήψη οριστικής απόφασης για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Με όλο το σεβασμό  στο πρόσωπό σας και στο θεσμό που υπηρετείτε σας ρωτάω ευθέως τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα για τα παραπάνω πέντε σημεία που συμφωνήθηκαν από τις 4/08/2012. Όπως τεκμαίρεται από τα παραπάνω, δυστυχώς δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα!

Αντιθέτως, η κυβέρνηση τρέχει γρήγορα και πρόσφατα δημοσιοποίησε ότι  το λιμάνι της Πάτρας έχει πάρει το δρόμο των αποκρατικοποιήσεων. Μετά από αυτές τις εξελίξεις και δεδομένης της πλήρους ακινησίας σας σε αυτό το θέμα στερήσατε από τον ίδιο σας τον εαυτό το δικαίωμα της παραμικρής δικαιολογίας για την πιθανή αρνητική τροπή που θα λάβει το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας σε περίπτωση πλήρους ιδιωτικοποίησης με διαδικασίες fast track.

Σας προτείνω να αφήσετε τις όψιμες “επαναστατικές” τάσεις  για “σκηνάκια” στην πλατεία Συντάγματος που εν τέλει δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα ουσιαστικό παρά μόνο κακόγουστη επικοινωνιακή τακτική για κάλυψη του ανύπαρκτου  έργου της δημοτικής αρχής και να καταπιαστείτε με το στρατηγικό σχεδιασμό που απαιτείται για τη λύση των προβλημάτων της πόλης. Αν θέλουμε να σταθούμε στα πόδια μας ως πόλη, με τις δικές μας δυνάμεις και όχι με τη βοήθεια ενός ξεπερασμένου μοντέλου αυτού του πατερούλη-κράτους, πρέπει να στραφούμε σε άλλες αναπτυξιακού χαρακτήρα λύσεις, πρέπει να δούμε θάλασσα! Προς αυτή την κατεύθυνση η Πάτρα μπορεί να ελπίζει, μπορεί να ανασάνει!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις