Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ για την ψήφο των ομογενών

Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ για την ψήφο των ομογενών

"Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις κοροϊδεύουν τους ομογενείς - Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους"

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, κατέθεσε σήμερα (Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012) Ερώτηση στη Βουλή, με θέμα την ψήφο των Ομογενών στις ελληνικές εθνικές εκλογές από τον τόπο της διαμονής τους.

 

Αμέσως μετά την κατάθεση της Ερώτησης ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

 

«Στα αλλεπάλληλα ταξίδια μου, δεκαετίες τώρα, οπουδήποτε στη γη υπάρχει Ελληνισμός της Διασποράς είτε με την ιδιότητα του δημοσιογράφου είτε ως απλός επισκέπτης, εισέπραττα τη δικαιολογημένη θλίψη ή και οργή των ομογενών, επειδή η Μητέρα Πατρίδα, παρά τις υποσχέσεις, ουδέποτε έδινε σημασία στο αναφαίρετο δικαίωμά τους να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους στις εκάστοτε εθνικές εκλογές μας.

 

Προσωπικά ντρέπομαι γι’ αυτή τη μεταχείριση σε εκείνους που πολλάκις έχουν αποδείξει ότι είναι πιο Έλληνες και από τους Έλληνες τιμώντας την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

 

Σήμερα, όχι μόνο ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, αισθάνομαι ότι πράττω το καθήκον μου έναντι όλων εκείνων των Ελληνίδων και Ελλήνων, της όποιας μεταναστευτικής γενιάς, έχουν βαθιά ριζωμένη στην καρδιά τους την ελληνική σημαία!

 

Θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση, αυτή τη φορά θα εισακούσει τη διαχρονική επιθυμία της Ομογένειας να μην αισθάνεται αποκομμένη από την ύψιστη διαδικασία των δημοκρατικών μας θεσμών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις