Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πάτρα: Κλειστόν μέχρι νεωτέρας! "Λουκέτο" απο Δευτέρα σε Πεπανός και Τόφαλος!

Πάτρα: Κλειστόν μέχρι νεωτέρας! "Λο...

Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι γιατί δεν υπάρχει... διοίκηση

Mπήκε λουκέτο! Τόσο απλά, με μια ολιγόλογη επιστολή γράφτηκε το προσωρινό τέλος στη λειτουργία των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το κολυμβητήριο "Αντώνης Πεπανός", το παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι, το "Δημήτρης Τόφαλος" και το βoηθητικό του δεν λειτουργούν και επισήμως πια, δεν πρόκειται να ανοίξουν τη Δευτέρα, όποτε και αναμενόταν να επαναλειτουργήσουν ή να χρησιμοποιηθούν από τις ομάδες της πόλης για προετοιμασία!

Τρομερά όσο και τραγικά πράγματα σε μια πόλη με τεράστια αθλητική δυναμική. Πως έχουν τα πράγματα;

Οι εργαζόμενοι στο ΠΕΑΚ, την εποπτεύουσα και διαχειρίστρια αρχή των τεσσάρων εγκαταστάσεων έφτασαν στα όριά τους.

Αιτία είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει ακόμα διοίκηση, αφού η θητεία της προηγουμένης ολοκληρώθηκε την άνοιξη, έκτοτε δε, δεν έχει οριστεί νέα. Εχει περάσει πάνω από ένας μήνας που από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού φημολογείται πως "από μέρα σε μέρα αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα διοίκηση".

Ομως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και οι εργαζόμενοι είναι στα όριά τους αφού είναι τρεις μήνες απλήρωτοι! Και τούτο επειδή για να πληρωθούν, πρέπει αρμόδιο και εντεταλμένο μέλος της διοίκησης να κάνει τη σχετική διαδικασία με τους "κωδικούς πληρωμής" όπως στέλνονται από τη ΓΓΑ!

Σε αυτό το σημείο έχουμε φτάσει: Δεν υπάρχει διοίκηση, δεν μπορεί να εισπραχθεί το σχετικό ποσό για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι! Ομως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, δεν είναι αυτός ο λόγος που μπήκε λουκέτο στις εγκαταστάσεις: Κανένας υπάλληλος ή εργαζόμενος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να λειτουργήσει εγκαταστάσεις που δεν έχουν άδεια καταλληλότητας ή λόγω σοβαρών προβλημάτων εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για τους αθλητές. Και φυσικά κανένας υπάλληλος δεν είναι αρμόδιος, δεν έχει τη σχετική ευθύνη να διαπραγματευτεί μεταξύ συλλόγων για το πως θα καταρτισθούν τα ωράρια λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Μην κάνει σε κανέναν έκπληξη το γεγονός, είναι φυσικό επακόλουθο: Οι εγκαταστάσεις αφέθηκαν στην τύχη τους, τι πιο φυσικό από το να κλείσουν; Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν ιδού πως έχει η κατάσταση στα τέσσερα γήπεδα:

- "Δημήτρης Τόφαλος": Πρόβλημα καταλληλότητας με την πιστοποίηση πυροπροστασίας.

- "Αντώνης Πεπανός": Κόστος λειτουργίας, κίνδυνος για τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

- Βοηθητικό "Τόφαλος": Πρόβλημα στατικότητας στην οροφή, εξαιτίας ζημιάς στους ξύλινους δοκούς.

- Κλειστό Γυμναστήριο Κουκούλι: Δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του, δεν έχει δάπεδο.

* Για την απόφαση στο ΠΕΑΚ, έχει ενημερωθεί αρμοδίως με επιστολή η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από την οποία ζητήθηκε να αναλάβει απαντήσει εγγράφως για το εάν αυτή αναλαμβάνει την ευθύνη να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις τη Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι δεν το κάνουν, δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση από το τμήμα Διοικητικού - Οικονομικού του ΠΕΑΚ:

Θέμα: Γνωστοποίηση περί μη παραχώρησης των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρο σε χρήση από τα αθλητικά σωματεία εν όψει της έναρξης της νέας αθλητικής περιόδου.

"Κάνουμε γνωστό στα Αθλητικά Σωματεία ότι δεν θα παραχωρήσουμε από 3-9-2012 σε χρήση τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ και συγκεκριμένα:

- Το Γυμναστήριο "Τόφαλος", κεντρικό - βοηθητικό.

- Το κολυμβητήριο "Πεπανός".

- Το γυμναστήριο στο Κουκούλι.

Για τους παρακάτω λόγους:

- Γιατί δεν υπάρχει επιτροπή διοίκησης.

- Γιατί υπάρχει κίνδυνος για τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

- Γιατί δεν υπάρχει δάπεδο στο γυμναστήριο στο Κουκούλι.

- Γιατί στο βοηθητικό του "Τόφαλου" υπάρχει ζημιά στους ξύλινους δοκούς στήριξης της οροφής.

- Γιατί οι εργαζόμενοι είμαστε τρεις μήνες απλήρωτοι.

Εχουμε ενημερώσει την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και περιμένουμε τις δικές τους ενέργειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports