Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμαρχος Κορίνθου: «Κήρυξη πολέμου» η μεταφορά μεταναστών

Δήμαρχος Κορίνθου: «Κήρυξη πολέμου» η με...

Επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

Επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, απέστειλε ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, χαρακτηρίζοντας «κήρυξη πολέμου» την «απαράδεκτη» απόφαση του υπουργείου να μεταφέρει εκατοντάδες λαθρομετανάστες στις εγκαταστάσεις του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο, και καλώντας την Αθήνα να τους αποσύρει τους μετανάστες από το χώρο του στρατοπέδου.

Στην επιστολή του, ο κ. Πνευματικός υπογραμμίζει ότι η σχετική απόφαση ελήφθη «αιφνιδίως και ερήμην» του δήμου, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι με την ενέργεια αυτή «η Ελληνική Πολιτεία αποδεικνύει ότι λειτουργεί απαξιωτικά απέναντι στους πολίτες αλλά και τους θεσμούς».

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος Κορινθίων προειδοποιεί πως η πόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο θα αντισταθεί οργανωμένα «στην βίαιη υποβάθμιση την οποία επιχειρείτε και προσωπικά και ως Υπουργείο Δημόσιας Τάξης».

Τέλος, ο κ. Πνευματικός επισημαίνει ότι ο χώρος του 6ου Συντάγματος πρέπει να μεταφερθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση «για να αξιοποιηθεί ως Διοικητικό και Κοινωνικό Κέντρο».

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Πνευματικός χαρακτήρισε «εγκληματική» τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και γνωστοποίησε πως ήδη έχει διακοπεί η υδροδότηση και η αποκομιδή των σκουπιδιών καθώς το κράτος χρωστάει στο Δήμο 24.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις