Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υποσχέσεις Βρούτση στους δημάρχους για τους παιδικούς σταθμούς

Υποσχέσεις Βρούτση στους δημάρχους για τ...

Ο υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ

Αισιόδοξος για την εξέρευση λύσης σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με την κάλυψη της ζήτησης για θέσεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Σε δηλώσεις του, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η αμοιβαία διάθεση για την επίλυση του κρίσιμου αυτού ζητήματος για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών και την υποστήριξη της οικογένειας, μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «όπως διαπιστώθηκε δεν υπάρχουν "λιμνάζοντα κονδύλια" στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο» και σημείωσε ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων το υπουργείο παρουσίασε στην ΚΕΔΕ και στους εκπροσώπους των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών την πρότασή του που καλύπτει, όπως είπε, σε μεγάλο βαθμό την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση της φετινής χρονιάς.

Επισήμανε ακόμη ότι οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών αποδέχθηκαν τις προτάσεις του υπουργείου και η ΚΕΔΕ θα λάβει τις αποφάσεις της κατά τη σύγκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια συμφωνίας, ενώ ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την ζήτηση για παιδικούς σταθμούς, η οποία έχει αυξηθεί κατά 43% λόγω της κρίσης που οδηγεί προς τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και οικογένειες της μεσαίας τάξης.

Οι προτάσεις που συζητήθηκαν, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ήταν αφενός το υπουργείο να αυξήσει το προϋπολογισμό και αφετέρου οι δήμοι να μειώσουν το κόστος ανά παιδί.

Η ΚΕΔΕ ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος του ΕΣΠΑ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά, επιπλέον των 43.000 που έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα.

Το απόγευμα θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΕΔΕ για να εξετάσει τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις