Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δραματικές ώρες ζει το Ιράν - Ο εγκέλαδος εξαφάνισε ολόκληρα χωριά

Δραματικές ώρες ζει το Ιράν - Ο εγκέλαδο...

Περισσότεροι απο 250 οι νεκροί

Δραματικές ώρες ζει το Ιράν: ολόκληρα χωριά «σβήστηκαν» από τον χάρτη μετά τους δύο σεισμούς που έπληξαν το Σάββατο την πόλη Ταμπρίζ. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός μιλά για 250 νεκρούς, πάνω από 2.000 τραυματίες και άγνωστο αριθμό παγιδευμένων κάτω από τα χαλάσματα.

Όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, 4 χωριά στην περιοχή Αχάρ και άλλα 12 στην Βαρζακάν έχουν ισοπεδωθεί, ενώ άλλα 60 έχουν καταστραφεί σε ποσοστό 80%.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, όλη τη νύχτα σημειώθηκαν δεκάδες μετασεισμοί και οι διασώστες δίνουν «μάχη» με τον χρόνο αλλά και τις κομμένες τηλεφωνικές συνδέσεις που δυσχεραίνουν το έργο τους.

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί, καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, άλλοι είναι ακόμα παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια και οι διασώστες δεν έχουν ακόμη φθάσει σε ορισμένα χωριά. Επίσης, πολλά σπίτια και επιχειρήσεις είναι φτιαγμένα από μπετόν ή πλίνθους, που μπορεί να καταρρεύσουν σε έναν ισχυρό σεισμό.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 15.20 ώρα Ελλάδας και είχε μέγεθος 6,2 Ρίχτερ και ακολούθησε μετασεισμός 6 βαθμών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις