Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: "Το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει"

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: "Το σύστη...

Κοντά στους γιατρούς που ξεκινούν κινητοποιήσεις ο τοπικός σύλλογος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη κατάρρευση του δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος υγείας της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει «η πολιτική της συστηματικής υποχρηματοδότησης και των περικοπών στην Υγεία έχει υποβαθμίσει σε επικίνδυνο σημείο τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας, φέρνοντας σε κρίσιμο σημείο τη βιωσιμότητα του συστήματος Ά βάθμιας φροντίδας υγείας, της Β´ βάθμιας και Γ´ βάθμιας νοσοκομειακής περίθαλψης της χώρας. Οι δημόσιες δομές υγείας αλλά και τα ιδιωτικά ιατρεία, εργαστήρια και κλινικές, επωμίσθηκαν όλο το βάρος της περίθαλψης των 9,5 εκατ. ασφαλισμένων σε καθεστώς "εθελοντισμού" ή και "εξαναγκασμού", με συστηματική παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων της πολιτείας και της Συνταγματικής ευθύνης του κράτους στην παροχή και προστασία του αγαθού της Υγείας. με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η βιωσιμότητά του Δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος Υγείας.

Ο Ι.Σ.Π. συμπαραστέκεται έμπρακτα προς όλους τους απλήρωτους συναδέλφους, σ’ όποιον κλάδο κι αν ανήκουν, όποια σχέση εργασίας και αν έχουν, γιατί θεωρεί ως μείζον ζήτημα την προάσπιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους και την αξιοπρέπεια στην άσκηση του Ιατρικού επαγγέλματος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών θέτει υπό την αιγίδα του και παρέχει την κάλυψή του σε κάθε κινητοποίηση με σκοπό την δίκαιη αποπληρωμή των δεδουλευμένων αμοιβών των Ιατρών, από όποια θέση υπηρετούν το Ελληνικό σύστημα Υγείας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις