Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Το παράπονο του Πατρινού Ολυμπιονίκη και προπονητή της εθνικής ομάδας ποδηλασίας πίστας Λάμπρου Βασιλόπουλου

Το παράπονο του Πατρινού Ολυμπιονίκη και...
Μαρτάτος Tάκης

Αν και ικανοποιημένος από την 9η θέση του Βολιώτη Χρήστου Βολικάκη στο Λονδίνο τόνισε ότι το άθλημα δεν έχει την απαιτούμενη κρατική στήριξη

Ένας σημαντικός εκπρόσωπος μας στους 30ους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου είναι και ο Πατρινός πρωταθλητής της ποδηλασίας πίστας και νυν προπονητής της εθνικής ομάδας ποδηλασίας πίστας Λάμπρος Βασιλόπουλος ο οποίος μίλησε προχθές βράδυ στη δημοσιογράφο Βιβή Δρακά στο στούντιο της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης στο Λονδίνο.

Μαζί του ήταν και οι Έλληνες πρωταθλητές, τα ταλαντούχα αδέλφια από τον Βόλο Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης. Ο νεαρός 24χρονος Χρήστος Βολικάκης κατάφερε να διακριθεί και να αναδειχθεί 9ος Ολυμπιονίκης στο απαιτητικό αγώνισμα της ποδηλασίας πίστας-κέιριν ενώ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου πριν από 4 χρόνια είχε έρθει 13ος.

Ωστόσο τόσο ο συμπαθής αθλητής μας όσο και ο προπονητής Λάμπρος Βασιλόπουλος δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο αθλητισμός λόγω και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Όταν δε αναφέρθηκαν στον Βρετανό αθλητή φαινόμενο, τον 36χρονο Κρις Χόι από το Εδιμβούργο που πρόσθεσε άλλα 2 χρυσά μετάλλια στο Λονδίνο στη συλλογή του φτάνοντας σε σύνολο τα 6 (ήρθε 1ος στο κέιριν και στο ομαδικό sprint) η πίκρα τους έδειχνε μεγαλύτερη.

Όπως είπε ο Λάμπρος Βασιλόπουλος, τα τελευταία χρόνια η Μεγάλη Βρετανία λόγω και της προετοιμασίας της για την Ολυμπιάδα, είχε επενδύσει τεράστια ποσά στο άθλημα της ποδηλασίας σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, κ.α. ενώ αποκάλυψε ότι ένας Έλληνας που δεν αξιοποιήθηκε καταλλήλως στη χώρα μας, μετά από πρόταση της Αγγλικής Ομοσπονδίας ποδηλασίας, πήγε στη Βρετανία και δούλεψε στον κατασκευαστικό και τεχνικό τομέα της αγωνιστικής ποδηλασίας, συμβάλλοντας τα μέγιστα.

Ωστόσο η ποδηλασία που θεωρείται από τα αγαπητά σπορ στη χώρα μας, μοιάζει παρά τα προβλήματα να έχει μέλλον και το απέδειξαν τα αδέλφια Βολικάκη και ιδίως ο Χρήστος που αν συνεχίσει έτσι καλά μπορεί στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία το 2016 να ανέβει στο βάθρο των μεταλλίων.

Να θυμίσουμε ότι ο πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας πίστας Λάμπρος Βασιλόπουλος έχει γεννηθεί στις 25 Μαρτίου 1973 στην Πάτρα και είναι Ανθυπολοχαγός αλλά και ιδιοκτήτης καταστήματος Προπό στην Πάτρα. Ξεκίνησε την ποδηλασία το 1986 και είναι αθλητής του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας. Ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας, ως το 2004. Ήταν 13ος στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα το 1996 στα 200μ ταχύτητας και 4ος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2000 στο Σίδνει στο σπριντ.

Ο Ολυμπιονίκης Χρήστος Βολικάκης

Ο Ολυμπιονίκης Χρήστος Βολικάκης

Ο Ολυμπιονίκης Χρήστος Βολικάκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports