Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ζευγάρι μεσήλικων Βούλγαρων επαιτών ζει εδώ και καιρό κυριολεκτικά στο δρόμο

Πάτρα: Ζευγάρι μεσήλικων Βούλγαρων επαιτ...

Την ίδια ώρα έξω από το ναό της Ευαγγελίστριας μία γυναίκα έχοντας μαζί της ένα μικρό κορίτσι 11-12 ετών εκλιπαρούσε για λίγα ψιλά

Η επαιτεία δυστυχώς λόγω και της οικονομικής κρίσης έχει αυξηθεί στην Πάτρα. Καθημερινά οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με διάφορες καταστάσεις ενώ ορισμένοι από τους ζητιάνους φροντίζουν να στέκονται στο ίδιο σημείο όπως μία νεαρή γυναίκα Ρομά που συνήθως την εντοπίζεις με το μωρό της να ζητάει είκοσι λεπτά, επί της οδού Αγ. Ανδρέου. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες περιπτώσεις που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Μία σύντομη βόλτα σήμερα από το κέντρο της Πάτρας έφερε το thebest.gr αντιμέτωπο με τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Η πρώτη είναι και η πιο σοβαρή και θα πρέπει οι υπηρεσίες, εν προκειμένω ο Κοινωνικός τομέας του Δήμου Πατρέων (ο υπεύθυνος Θεοχάρης Μασσαράς) ή η Μητρόπολη Πατρών να μεριμνήσουν. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Βούλγαρων από τη Βάρνα που τα τελευταία δύο χρόνια περιδιαβαίνουν στους δρόμους της Πάτρας και προφανώς ζουν στο δρόμο.

Το thebest.gr τους έχει συναντήσει επανειλημμένα όπως σήμερα Παρασκευή στο πεζοδρόμιο της οδού Κορίνθου κοντά στην Πατρέως ενώ άλλες φορές όπως τον περασμένο χειμώνα στέκονταν είτε επί της Κανακάρη είτε στην Ρήγα Φεραίου και Αγ. Νικολάου με μία πρόχειρη κουβέρτα για να ζεσταθούν. Το όνομα της γυναίκας είναι Βέσνα ενώ ο 59χρονος άνδρας της δεν είναι καλά στην υγεία του και είχε νοσηλευτεί τουλάχιστον δύο φορές στο Νοσοκομείο.

Πλάι στο πανεράκι για τα ψιλά που αφήνουν οι περαστικοί υπάρχουν το κουτάκι με τα χάπια του συζύγου της που είναι άνεργος και αντιμετωπίζει πρόβλημα καρδιάς, κ.α. Έχουν δύο παιδιά στη Βουλγαρία, όπως λέει η ίδια με τα λιγοστά σπαστά ελληνικά της ενώ άγνωστο παραμένει το πώς ήρθαν και παρέμειναν όλο αυτό το διάστημα στην Πάτρα.

Πολλοί περαστικοί σήμερα τους κοιτούσαν με ενδιαφέρον και περιέργεια, καθώς ο άνδρας ήταν μάλιστα σχεδόν ξαπλωμένος στο δρομος και νωχελικός. Κάποιοι τους άφηναν ορισμένα κέρματα ωστόσο είναι ανάγκη αυτοί οι άνθρωποι να βοηθηθούν ώστε να έχουν ένα πιάτο φαί σταθερά την ημέρα και ένα χώρο έστω προσωρινής στέγασης. Είναι πραγματικά κρίμα διότι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, «άστεγοι» σχεδόν και στο δρόμο για πολύ καιρό.

Η 2η περίπτωση που μας έκανε σήμερα εντύπωση ήταν μία ξανθιά κυρία γύρω στα 45-50 που ζητιάνευε μπροστά ακριβώς από τον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας της Πάτρας έχοντας μαζί της καθισμένο σε ένα σκαμνάκι ένα μικρό κορίτσι γύρω στα 11-12 που φορούσε ένα καπελάκι και γυαλάκια και δεν μιλούσε. Παρακαλούσε για λίγη βοήθεια και χρήματα για το παιδί της όπως έλεγε. Άραγε το νεαρό κορίτσι να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η εικόνα δεν ήταν καθόλου ευχάριστη και ιδιαίτερα για το μικρό κορίτσι που καθόταν στωικά και αμίλητο περιμένοντας την ελεημοσύνη των Πατρινών. Δυστυχώς οι δυσκολίες των καιρών κοντεύουν να μας κάνουν όλους ζητιάνους.

Κατά την γνώμη μας πάντως δεν είναι σωστό και θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι αναξιοπρεπές να βγάζεις στο δρόμο σε κοινή θέα ένα μικρό κορίτσι που μπορεί όντως να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας για να συγκινήσεις, να επηρεάσεις τον άλλο και να τον κάνεις να σου δώσει μία βοήθεια. Θα μου πείτε σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μην σου δώσει κανείς σημασία.

Όσο για την τρίτη περίπτωση ήταν ένας μεγάλος σε ηλικία, άνω των 70 άνδρας με φτωχικά ρούχα και μούσι που ζητιάνευε μπροστά από το κατάστημα Ζάρα στην Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος ενώ ακόμη ιδιότυπη είναι και η περίπτωση ενός άλλου άνδρα λίγο πιο νεότερου με μούσι και ρούχα που φαίνονται βρώμικα που προφανώς από τα λιγοστά λόγια που λέει, είναι αλλοδαπός, ο οποίος επίσης ζητιανεύει σε διάφορα σημεία της πόλης όπως στην Κορίνθου και Κολοκοτρώνη.

Τέλος κοντά στο δρομάκι που οδηγεί στον ΟΑΕΔ, στην Αγίου Ανδρέου καθημερινά βρίσκεται καθισμένος ένας αλλοδαπός νέος άνδρας που ζητάει βοήθεια. Φανταστείτε ότι αυτές είναι περιπτώσεις οφθαλμοφανείς που πλέον συναντάμε σε καθημερινή βάση στην πόλη της Πάτρας και πως υπάρχουν πολλοί ακόμα θεατοί και αθέατοι άνθρωποι που εκλιπαρούν για βοήθεια είτε από πραγματική, ειλικρινή ανάγκη, είτε δυστυχώς…από συνήθεια και επάγγελμα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις