Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα πειστήρια του εμπρησμού στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας - Από φωτοβολίδα ξεκίνησε η φωτιά

Τα πειστήρια του εμπρησμού στον Άγιο Νικ...

Έγκαιρη η επέμβαση των αρχών

Μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά προκλήθηκε χθες γύρω  το μεσημέρι στον Αγio Νικολαο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό καθώς, όπως θα δείτε και στις φωτό που δημοσιεύει το amvrakikosnews.com (ρεπορτάζ Φράγκος Σπυρίδων), οι εμπρηστές χρησιμοποίησαν φωτοβολίδες αλξίπτωτου, τα οποία ρίχνουν με πιστόλια Η φωτιά απείλησε κατοικίες καθώς άναψε σε μικρή απόσταση από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Χάρη όμως στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και των μηχανημάτων του Δήμου και λόγω της κατεύθυνσης του αέρα ο οποίος φυσούσε δυτικά διώχνοντας την πύρινη λαίλαπα μακριά από τις κατοικίες, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και αυτή την στιγμή έχει σβήσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί η άμεση κινητοποίηση του Δήμου, μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Γούδας μαζί με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του Αγίου Νικολάου κ. Παναγιώτη Φυτόπουλο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες.

Ο κύριος Γούδας με αλυσοπρίονα μαζί με κατοίκους προχώρησαν άμεσα στην δημιουργία αντιπυρικής ζώνης έτσι ώστε να μην απειληθούν τα σπίτια του χωριού.

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης και ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κύριος Νικόλαος Σολδάτος και ο Αντιδήμαρχος κ. Ευθύμιος Φερεντίνος.

Τέλος, να αναφέρουμε πως και η ΑΕΓΕΚ παραχώρησε ένα βυτιοφόρο της για να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης.  Πάντως στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αναζοπύρωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις