Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υπουργείο Οικονομικών: Μάς ράβουν το νέο "κοστούμι" μέτρων ύψους 3 δις ευρώ

Υπουργείο Οικονομικών: Μάς ράβουν το νέο...

Αλλεπάλληλες συσκέψεις Στουρνάρα ώστε να είναι έτοιμος όταν έρθει η Τροϊκα

Εσωτερικές συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών και τηλεφωνικές επικοινωνίες με κυβερνητικά στελέχη θα έχει σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας. Στο επίκεντρο των συσκέψεων βρίσκεται η αποκρυστάλλωση των περικοπών δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία και συγκεκριμένα η ανεύρεση δαπανών 3 δισ. ευρώ ο προσδιορισμός των οποίων ακόμη εκκρεμεί.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει εντοπίσει, προσδιορίσει και ταυτοποιήσει περικοπές εξόδων περίπου 8 δισ. ευρώ, αφενός από την μελέτη του ΚΕΠΕ (5,1 δισ. ευρώ), αφετέρου από τις προτάσεις που κατέθεσαν τα υπουργεία (3 δισ. ευρώ). Οι εξοικονομήσεις αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, την επιβολή πλαφόν στις συντάξεις πάνω από 2.400 ευρώ, τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, το κλείσιμο νοσοκομείων, την ανάθεση υπηρεσιών του Δημοσίου σε ιδιώτες, κ.α..

Στο πλαίσιο αυτό εντός της εβδομάδας αναμένεται η ανακοίνωση κατάργησης ή συγχώνευσης τουλάχιστον 20 οργανισμών από την κυβέρνηση, ενώ έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα καταργηθούν συνολικά 225 φορείς του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις