Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Βροχή» τα λουκέτα στα εμπορικά καταστήματα στην Πάτρα– Από τον Φεβρουάριο 300 κατέβασαν ρολά στην Αχαΐα - Ελπίζουν στις εκπτώσεις οι καταστηματάρχες

«Βροχή» τα λουκέτα στα εμπορικά καταστήμ...

Θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου

Ξεκίνησαν και στην Πάτρα από χθες οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες  θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου και στις οποίες οι έμποροι, που έχουν καταφέρει να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά, εναποθέτουν ελπίδες για αναθέρμανση της αγοράς, η οποία παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, αυτή σε γενικές γραμμές παραμένει «παγωμένη».

Ήδη από τις χειμερινές εκπτώσεις του Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου και μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Γώργο Ρώρο, στην Αχαΐα έχουν κλείσει περίπου 300 καταστήματα, με τα περισσότερα εξ αυτών να βρίσκονται στην Πάτρα και να πωλούν κυρίως είδη ένδυσης και υπόδυσης.

«Μετά από κάθε σημαντική οικονομική περίοδο, π.χ. γιορτές, εκπτώσεις, κάποιοι βλέποντας ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν αποφασίζουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Στην Αχαΐα από τον Φεβρουάριο και μετά έκλεισαν περίπου 300 καταστήματα , με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Πάτρα», δηλώνει στο thebest.gr ο  Γιώργος Ρώρος.

 

Παράλληλα  τονίζει ότι αρκετοί  έμποροι δεν μπορούν να κλείσουν στα χαρτιά την επιχείρησή τους, καθώς χρωστούν χρήματα στην εφορία κλπ, με αποτέλεσμα να φαίνονται τυπικά ως ενεργές ή σε αδράνεια, με αποτέλεσμα τα λουκέτα στην πράξη να είναι περισσότερα, από αυτά που προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία.

 

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνει την ανάγκη να στηριχτεί η τοπική οικονομία και οι καταναλωτές να προτιμήσουν τα Πατρινά καταστήματα, που όπως αναφέρει διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα και καλές τιμές, ενώ αναφέρει και έναν επιπλέον λόγο."Εμείς επενδύουμε τα χρήματά μας εδώ".

Συνιστά επίσης στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους. "Προσοχή στις απομιμήσεις και τα προϊόντα δεύτερης διαλογής , που "κραδαίνουν" συνήθως πολυκαταστήματα. Είναι πρόσφατο το παράδειγμα στην Κάτω Αχαΐα, όπου όπως αναφέρθηκε εντοπίστηκαν προϊόντα τέτοιου τύπου, τα οποία βρίσκουν διέξοδο στην αγορά", δηλώνει ο κ. Ρώρος.

Το ποσοστό των εκπτώσεων, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, στα είδη ένδυσης και υπόδυσης κυμαίνεται από 30%- 50%, στα είδη δώρων από 20% - 30%, στα είδη επίπλων στο 20% και στα ηλεκτρικά είδη στο 15%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις