Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 15 πανεπιστημιακοί γιατροί κάτω από τη στέγη του Primarolia Med

Πάτρα: 15 πανεπιστημιακοί γιατροί κάτω α...

Ξεκινά η λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων τους

Κάτω από τη ίδια στέγη, 15 πανεπιστημιακοί γιατροί της Πάτρας αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη λειτουργία των ιδιωτικών τους ιατρείων. Η έναρξη της λειτουργίας τους θα γίνει σήμερα και θα είναι ανοιχτά δύο φορές την εβδομάδα, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Πελοπόννησος", ο χώρος που επέλεξαν για να στεγαστούν είναι αυτός του πρώην ξενοδοχείου Primarolia (Αγ. Ανδρέου 20), το οποίο μετονόμασαν σε Primarolia med. Αν και φαίνεται ως ιατρική σύμπραξη, οι συμμετέχοντες εξηγούν ότι πρόκειται για απλή συστέγαση, καθώς το κάθε ιατρείο θα λειτουργεί ανεξάρτητα από το άλλο.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ιδιωτικά ιατρεία των νοσοκομειακών ιατρών έκλεισαν προ δεκαετίας (Ιανουάριο 2002), με τον σχετικό νόμο του τότε υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου. Στον αντίποδα των ιδιωτικών, ο κ. Παπαδόπουλος προχώρησε στη δημιουργία των απογευματινών ιατρείων στο πλαίσιο των νοσοκομείων.

Βέβαια οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν σταμάτησαν σχεδόν ποτέ τη λειτουργία των ιδιωτικών τους ιατρείων. Γεγονός που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των πανεπιστημιακών γιατρών των άλλων περιοχών της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Πάτρας. Οι τελευταίοι μέσω του προέδρου της Ιατρικής Σχολής, Χαράλαμπου Γώγου, είχαν ζητήσει το 2010 σε συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών όλης της χώρας με τις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, να υπάρξει η ίδια μεταχείριση προς όλους τους πανεπιστημιακούς γιατρούς της χώρας και να μην στερούνται της συγκεκριμένης δυνατότητας οι πανεπιστημιακοί γιατροί της επαρχίας. Το αίτημα υιοθετήθηκε κι έτσι σήμερα ήρθε η ώρα της εφαρμογής.

Οι 15 πανεπιστημιακοί γιατροί που ξεκινούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία στον παραπάνω κοινό χώρο είναι οι εξής:

Bενετσάνα Κυριαζοπούλου καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας, Χαράλαμπος Α. Γώγος καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολόγος, Παναγιώτης Μέγας καθηγητής Ορθοπαιδικής, Ιωάννης Τσολάκης καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Νικόλαος Φαρμακάκης καθηγητής Οφθαλμολογίας, Δημήτριος Καρδαμάκης καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Βασιλική Νικολοπούλου καθηγήτρια Γαστρεντερολογίας, Γεώργιος Χάχαλης αν. καθηγητής Καρδιολογίας, Σταμάτης-Νικόλαος Λιόσης επίκουρος καθηγητής Ρευματολογίας, Ευάγγελος Λιάτσικος επίκουρος καθηγητής Ουρολογίας, Γεώργιος Αντωνάκης επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Ιωάννης Ελλούλ επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας, Κωνσταντίνος Κωνσταντογιάννης επίκουρος καθηγητής Νευροχειρουργικής, Αγγελος Κούτρας, λέκτορας Ογκολογίας.

Παράλληλα δε, συνεχίζουν να λειτουργούν και τα απογευματινά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις