Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Ζούγκλα" θυμίζει ο περιβάλλον χώρος κατα μήκος των γραμμών του Προαστιακού - Δείτε Φωτο

Πάτρα: "Ζούγκλα" θυμίζει ο περ...

Οι Πολίτες Εν Δράσει ζητούν από τους αρμόδιους φορείς τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του

Οι Πολίτες Εν Δράσει ζητούν από τους αρμόδιους φορείς τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου κατά μήκος των γραμμών του προαστιακού. Ήδη έχουν αποστείλει  επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Πολίτες Εν Δράσει από τις 25 Μαΐου 2012 σχετικά με τον Καθαρισμό του χώρου πέριξ της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Πάτρας και Ρίου από χόρτα και απορρίμματα ενώ έχουν απευθυνθεί και στον ΟΣΕ.

Στο Δελτίο τύπου που εξέδωσαν μεταφέρουν και τις πληροφορίες απο το γραφείο του Αντιδημάρχου Πατρέων Περιβάλλοντος Πρασίνου και έργων αυτεπιστασίας κου Σιγαλού.

Στην επιστολή τους προς το Δήμο αναφέρουν «Παρακαλούμε πολύ όπως προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος πέριξ της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Πάτρας και Ρίου αφενός από τα χόρτα (τα οποία λόγω άνοιξης έχουν αναπτυχθεί υπερβολικά) και αφετέρου από τα απορρίμματα τα οποία έχουν συσσωρευτεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Η εικόνα αυτή κάθε άλλο παρά τιμά την πόλη της Πάτρας. Είναι ντροπή μια τόσο όμορφή διαδρομή να αμαυρώνεται με αυτόν τον τρόπο και να μας υποβαθμίζει ως πολίτες.

Ευελπιστούμε παράλληλα οι πολίτες να πάψουν να πετούν τα απορρίμματα όπου «λάχει» και να συμβάλλουν και οι ίδιοι στη βελτίωση της εικόνας. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο είτε να πετούν τα απορρίμματα στα αντίστοιχα καλάθια είτε να τα κρατούν για λίγο στο χέρι ή στην τσάντα τους μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος.

Τέλος παρακαλούμε όπως προβείτε στην τοποθέτηση καλαθιών για άχρηστα στις στάσεις του προαστιακού όπου αυτά δεν υπάρχουν.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την ενημέρωσή μας από μέρους σας».

Οι πολίτες εν δράσει επισημαίνουν οτι "ενα μήνα μετά, έχουμε όμως την αίσθηση ότι τα χόρτα έχουν αρχίσει και ξεραίνονται και τα απορρίμματα «ζουν και βασιλεύουν».

 

Αν και κατανοούμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν έχουμε την αίσθηση ότι

 

1.     οι διαδικασίες για χρόνια θέματα – προβλήματα που προκύπτουν ετησίως θα πρέπει να ξεκινούν εγκαίρως

 

2.    ακόμα και αν ένα θέμα δε μπορεί να λυθεί στο σύνολό του, οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει τουλάχιστον να το διαχειρίζονται έστω και μερικώς και στη συγκεκριμένη περίπτωση να δρομολογούνται διαδικασίες καθαρισμού σε «κρίσιμα» σημεία της διαδρομής".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις