Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Λευκάδα χθες ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος στο Μοναστήρι της Φανερωμένης

Στη Λευκάδα χθες ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. γ...

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, που έγιναν χθες στη Λευκάδα και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης (πολιούχου του νησιού), συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.

Με την ευκαιρία της παραμονής του στο νησί, ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε την επαρχιακή οδό Τσουκαλάδων – Αγίου Νικήτα, στη θέση «Πευκούλια», όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα κατολισθήσεων.

Οι κατολισθήσεις είχαν ως αποτέλεσμα το μεσημέρι της παραμονής του εορτασμού του Αγ. Πνεύματος (3-06-2012) να κλείσει ολοσχερώς ο δρόμος.

Μετά από επιτόπιο έλεγχο των Υπηρεσιών της Π.Ε. Λευκάδας, διαπιστώθηκε τεράστια αποκύλιση του πρανούς, το οποίο κατέπεσε κατακλύζοντας την οδό με μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών.

Η Π. Ε. Λευκάδας ανέλαβε αμέσως την αποκατάσταση της οδού με χωματουργικά μηχανήματα, λόγω, όμως, των συνεχών εξελίξεων του φαινομένου αλλά και της πιθανής ύπαρξης κατασκηνωτών στην περιοχή, κατάντι της οδού, αποφασίσθηκε -σε συνεννόηση με τη Δ/νση Τροχαίας- η μερική διακοπή της κυκλοφορίας της οδού, τουλάχιστον από το ένα ρεύμα (από Αγ. Νικήτα προς Τσουκαλάδες), η απομάκρυνση όλων των αδρανών υλικών με φορτηγά δίχως τη ρίψη τους κατάντι, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων σήμανσης και οδικής ασφάλειας και η συνεχής παρακολούθηση του φαινομένου μέχρι της εκτονώσεώς του.

Σημειώνεται ότι από την Π. Ε. Λευκάδας έχουν δρομολογηθεί – δημοπρατηθεί δύο έργα για παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, τα οποία όμως για να ξεκινήσουν πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, κάτι το οποίο, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, φαίνεται να είναι αρκετά  δύσκολο, εξαιτίας της σαθρότητας του εδάφους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις