Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Tο 95% των Ελλήνων ζητάει επιπλέον χρηματοδότηση κατά της παράνομης μετανάστευσης

Tο 95% των Ελλήνων ζητάει επιπλέον χρημα...

Σύμφωνα με ειδική έκδοση του Ευρωβαρόμετρου

Το 95% των Ελλήνων και το 80% των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με ειδική έκδοση του Ευρωβαρόμετρου, τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Αναλυτικότερα, οι Έλληνες (89%) και οι Κύπριοι (93%) είναι οι πολίτες της Ε.Ε. που υποστηρίζουν περισσότερο ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο θα πρέπει να κατανέμεται ισομερώς μεταξύ των κρατών μελών. Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 80%.

Σύμφωνα με την έρευνα, επτά περίπου στους δέκα Έλληνες (24η θέση μεταξύ των «27») και το 84% των πολιτών στην Ε.Ε. δηλώνουν ότι η χώρα τους είναι ασφαλής.

Για το 58% των Ελλήνων (60% στην Ε.Ε.) οι μετανάστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσαρμογή τους, κυρίως λόγω των διακρίσεων που τους ασκούνται, ενώ το 67% των συμπολιτών μας (73% στην Ε.Ε.) πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι ίδιοι οι μετανάστες δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν.

Παράλληλα, το 70% των Ελλήνων και το 67% των πολιτών στην Ε.Ε. τάσσονται υπέρ της δυνατότητας να μετακινείται κανείς εντός της Ε.Ε. χωρίς συνοριακούς ελέγχους.

Τέλος, τρεις στους δέκα Έλληνες (ποσοστό 32%) και περίπου πέντε στους δέκα Ευρωπαίους (53%) θεωρούν ότι η μετανάστευση ενισχύει οικονομικά και πολιτιστικά τη χώρα τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις