Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκατοίκηση λόγω κρίσης - Επιστροφή στα πατρικά σπίτια - Φεύγουν "νύχτα" οι ενοικιαστές - Δεν παραδίνουν ούτε τα κλειδιά

Πάτρα: Συγκατοίκηση λόγω κρίσης - Επιστρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η κρίση αλλάζει το σκηνικό και μας γυρίζει δεκαετίες πίσω

Η συγκατοίκηση κερδίζει έδαφος και στην Πάτρα λόγω κρίσης, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι η μόνη λύση. Όπως αναφέρει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη φοιτητές και φοιτήτριες με προτροπή των γονιών τους είτε συγκατοικούν, είτε ξενοικιάζουν το σπίτι και επιστρέφουν στις πόλεις του και σπουδάζουν εξ αποστάσεως μιας και η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα.

Το ίδιο ισχύει και για οικογένειες που ζουν στην Πάτρα και αναγκάζουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν εδώ και να συνεχίσουν από μακρυά τις σπουδές τους.

"Όπως καταλαβαίνεται αυτό έχει επιπτώσεις στην γνώση και την εκπαίδευση των νέων" αναφέρει η κ. Αθανασιάδη.

Την ίδια ώρα άνδρες και γυναίκες της γενιάς των 30 + , που είτε προέρχονται από ένα διαζύγιο, είτε είχαν επιλέξει να μένουν μόνοι τους, επιστρέφουν στα πατρικά σπίτια τους, καθώς λόγω ανεργίας ή μικρών μισθών αδυνατούν να συντηρήσουν το δικό τους σπίτι.

"Βλέπω γυναίκες διαζευγμένες με παιδιά. ή εργένηδες να επιστρέφουν στο σπίτι των γονιών τους παρά την ηλικία τους" αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου.

Την ίδια ώρα αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός της συγκατοίκησης των φοιτητών, ενώ μείωση έχει καταγραφεί στα μισθώματα. Σύμφωνα με την κ. Αθανασιάδη στην Πάτρα το ενοίκιο για ένα δυάρι κυμαίνεται από  25- -300 ευρώ, όταν πριν μια δεκαετία 300 ευρώ το μήνα κόστιζε μια γκαρσονιέρα.

Φεύγουν "νύχτα" οι ενοικιαστές

Όπως εχει γράψει και στο παρελθόν το thebest.gr πολλοί ενοικιαστές εγκαταλείπουν τα σπίτια αφήνωντας πίσω τους "φέσια". Απλήρωτα ενοίκια, κοινόχρηστα και λογαριασμούς (νερού, ηλεκτρικού).

"Καθημερινά σχεδόν παιρνούν από το γραφείο ιδιοκτήτες ακινήτων με τους απλήρωτους λογαριασμούς στο χέρι. Όταν πρόκειται για το ηλεκτρικό ρεύμα επιλέογουν να προχωρήσουν σε αίτηση διακοπ΄πης για να μην πληρώνουν και το χαράτσι", επισημαίνει η Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ακινήτων και προσθέτει:" Ενοικιαστές δεν παραδίδουν καν τα κλειδιά στους ιδιοκτήτες. Τα αφήνουν στον διαχειριστή ή κάπου αλλού. Φεύγουν νύχτα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις