Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλαδικές: Πρεμιέρα σήμερα με Νεοελληνική Γλώσσα - Αγωνία για 3.500 μαθητές στην Αχαΐα - Οι λύσεις των θεμάτων στο thebest.gr

Πανελλαδικές: Πρεμιέρα σήμερα με Νεοελλη...

Η ώρα έναρξης των εξετάσεων είναι στις 8:30 το πρωί

Χτυποκάρδια στα θρανία για 3.523 μαθητές στην Αχαΐα από σήμερα, οπι οποίοι ρίχνονται στη "μάχη" των Πανελλημίων. Η αυλαία ανοίγει σήμερα Μμε το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας . Η ώρα έναρξης των εξετάσεων είναι στις 8:30 το πρωί, και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 το πρωί. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη.

Στην Αχαϊα συνολικά θα εξεταστούν 3523 μαθητές, εκ των οποίων 2675 είναι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ομάδα Β’ και 848 ΕΠΑΛ ομάδα Α’.

Μιλώντας στο thebest.gr η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Ευγενία Πιερρή, τόνισε ότι η Διεύθυνση είναι απόλυτα οργανωμένη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 35 εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, πέντε εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ ομάδας Α’ και δυο ειδικά εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διαγωνιστούν και υποψήφιοι από όλη τη Δυτική Ελλάδα (από Μεσσηνία μέχρι Ήπειρο) και τα Ιόνια Νησιά.

Παράλληλα, έχει διασφαλιστεί και η μεταφορά των υποψηφίων.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη διασφάλιση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας της διαδικασίας.

Το thebest.gr σε συνεργασία με το φροντιστήριο 'Ανοδος θα δίνει τις λύσεις των θεμάτων.

Μετά από συνάντηση που είχαν το Σάββατο, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσαν ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν προκειμένου να εξελιχθούν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις, παρά το γεγονός ότι σε κάποιο μέρος θα συμπέσουν με τις βουλευτικές εκλογές.

Η κ. Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου τόνισε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως διευκρίνισε, οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου, όπως και η βαθμολόγηση, έτσι ώστε να παραδοθεί η βαθμολογία και τα παιδιά να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία.

Ανέφερε ακόμη ότι θα εξαιρεθούν τα βαθμολογικά κέντρα από τα εκλογικά κέντρα, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ήδη μία οδηγία από τις υπηρεσίες η οποία έχει εισακουστεί και μία εγκύκλιος έχει κυκλοφορήσει». «Νομίζω ότι είναι 38 τα βαθμολογικά κέντρα, τα οποία δεν θα είναι εκλογικά. Θα εξαιρεθούν έτσι ώστε τα γραπτά εκεί να φυλάσσονται και οι βαθμολογητές θα συνεχίσουν να βαθμολογούν», επισήμανε.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις