Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκοπική άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Δημοσκοπική άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Τι καταγράφει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της MARC.

Άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ καταγράφει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για την αποτίμηση του αποτελέσματος της 6ης Μαΐου, που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Στην εκτίμηση ψήφου, σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, το 27,7% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 20,3% ΝΔ, το 12,6% ΠΑΣΟΚ, το 10,2% Ανεξάρτητους Έλληνες, το 7% ΚΚΕ, το 5,7% Χρυσή Αυγή, το 4,9% ΔΗΜΑΡ, το 2,3% ΛΑΟΣ, το 1,8% Δημιουργία Ξανά, το 1,7% Οικολόγους- Πράσινους, το 1,5% Δημοκρατική Συμμαχία και το 1,3% Δράση. Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάμβανε 128 έδρες, η ΝΔ 57, το ΠΑΣΟΚ 36, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 29, το ΚΚΕ 20, η Χρυσή Αυγή 16 και η ΔΗΜΑΡ 14.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου σε επαναληπτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23,8% και ακολουθούν η ΝΔ με 17,4%, το ΠΑΣΟΚ με 10,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,7%, το ΚΚΕ με 6%, η Χρυσή Αυγή με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 4,2%.

Το 85,9% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψήφιζαν το ίδιο κόμμα, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 12,8% δήλωσε ότι θα ψήφιζε κάποιο άλλο κόμμα από εκείνο που στήριξε στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Στο ερώτημα αν θέλετε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας ή αν προτιμάτε νέες εκλογές, το 62,7% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας, σε αντίθεση με το 32% που υποστηρίζει τη λύση των επαναληπτικών εκλογών. Την ίδια στιγμή, το 30,4% επιθυμεί Οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, ποσοστό 28,1% τάσσεται υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς, ενώ το 24,7% στηρίζει μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Η τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Μarc πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαΐου σε δείγμα 1.021 νοικοκυριών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις