Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: Eπιτυχία που δεν μιλάμε πλέον για μέτρα- Σαμαράς: Ο Τσίπρας μου ζητά να δεχθώ την έξοδο από το ευρώ -Βενιζέλος: Δεν καταλήγουμε σε λύση στην παρούσα φάση- Δεν έχει η χώρα χρόνο για χάσιμο

Τσίπρας: Eπιτυχία που δεν μιλάμε πλέον γ...

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε την παραμονή στο ευρώ και αλλαγή πολιτικής»

Όπως τόνισε πριν απο λίγο μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ  ο κ. Τσίπρας,  αποτελεί επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ που μετά τις εκλογές κανείς δεν ασχολείται με τη νέα λαίλαπα των οδυνηρών μέτρων και κατηγόρησε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ότι συνεχίζουν την κινδυνολογία.

Ιδαίτερα επικριτικός για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν στις δηλώσεις στις οποίες προέβη, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς "O κ. Τσίπρας μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την χρεοκοπία της" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η τακτική του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και αυτά που ζητά οδηγούν την χώρα σε απομόνωση από παντού.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι την υπογραφή με την οποία δεσμεύθηκε έναντι των εταίρων δεν πρόκειται να την πάρει πίσω. Πρόσθεσε δε ότι η ελληνικός λαός έχει ψηφίσει υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και υπέρ της αλλαγής της πολιτικής που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν να καταδεικνύουν την απουσία ευρωπαϊκής προοπτικής από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ως καταστροφική θεωρούν και στο ΠΑΣΟΚ μία συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης που θα "πάγωνε" ο,τιδήποτε σχετικό με το Μνημόνιο.

«Η διευρευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα λάβω αύριο, αποκτά νόημα» είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι στην «παρούσα φάση» δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι εντολή του λαού αποτελεί η συγκρότηση κυβέρνησης και η ύπαρξη κυβερνητικής σταθερότητας, γιατί η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει την οικονομία και τους πλέον αδύναμους.

Εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας αποτελεί ακόμη η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ, γιατί έξοδος από το ευρώ σημαίνει μαζική φτώχεια, πρόσθεσε.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα, που διεξήχθη, όπως είπε, «σε φιλικό κλίμα» συζητήθηκαν διεξοδικά οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευ.Βενιζέλος επανέφερε την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ως τη μόνη κατά την άποψή του «εφικτή λύση».
Ως δεύτερη εναλλακτική επιλογή, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων, μόνο, όμως, με την παροχή εγγυήσεων για παραμονή στο ευρώ.

«Εναλλακτικά πρότεινα στον κ. Τσίπρα εάν ο ίδιος πιστεύει ότι με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να οδηγηθεί η χώρα σε καλύτερη θέση, εμείς ως ΠΑΣΟΚ μπορούμε να παρέχουμε στήριξη σε μια κυβέρνησή του. Αλλά πρέπει να μου εγγυηθεί ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και στην Ευρώπη» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Δεν έχει η χώρα χρόνο για χάσιμο» ήταν η απάντηση στην πρόταση Τσίπρα για οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού, η οποία θα παγώσει τις διαδικασίες για να αποφασίσει ριζικές αλλαγές (πχ εκλογικός νόμος).
Δεν είναι ώρα για νέους εθνικούς διχασμούς, επανέλαβε ο Ευ.Βενιζέλος, που αύριο (Πέμπτη) παραλαμβάνοντας την διερευνητική εντολή θα καταβάλλει τη δική του προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης, χωρίς -από ό,τι φάνηκε από το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεων- να αποκλείει επιτυχή έκβαση για την προσπάθειά του.

Την κοινή δράση όλων, εντός και εκτός Βουλής, ώστε «να μπει τέλος στην οικονομική βαρβαρότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια» ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

«Θεωρούμε πολύ σημαντικότερη τη στήριξη της κοινωνίας σε μια κυβέρνηση Αριστεράς που θα θελήσει να ενώσει τον λαό για να προστατεύσει τα συμφέροντά του, για να ανακτήσει την κυριαρχία του, ακόμα και από την αναγκαία εκείνη θεσμικά και κοινοβουλευτικά στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των βουλευτών» είπε και πρόσθεσε:

«Μία κυβέρνηση που έχει σαν στόχο να συγκρουστεί με τα μνημόνια και άρα να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα μπορεί αυτό να το κάνει πράξη μονάχα αν έχει ισχυρή στήριξη μέσα και έξω από τη Βουλή. Οι μεγάλες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες είναι θεσμικά απαραίτητες αλλά δεν αρκούν».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις