Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Δεύτερος γύρος …. Εκλογές στις 17 Ιουνίου»

«Δεύτερος γύρος …. Εκλογές στις 17 Ιουνίου»

Του Ανδρέα Τζουραμάνη

«Ο ελληνικός λαός χθες ψήφισε. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε και να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα. Ενίσχυσε την άκρα δεξιά Χρυσή Αυγή αλλά και την άκρα αριστερά ΣΥΡΙΖΑ ( βεβαίως η λέξη άκρα για διαφορετικό λόγο προσδιορίζει τα δύο αυτά κόμματα). Ψήφισε σοφά ή άστοχα; Μένει να απαντήσει πλέον η ιστορία. Θα ήταν πολύ επιπόλαιο κανείς να απαντήσει με ένα Ναι ή Όχι. Η ιστορία του έθνους μας, δυστυχώς έχει καταγράψει και λανθασμένη ψήφο του ελληνικού λαού σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, η οποία οδήγησε σε καταστροφικά αποτελέσματα τον Ελληνισμό. Εύχομαι ολόψυχα αυτή τη φορά να έχουμε ψηφίσει διάνα!

Από δω και πέρα όμως τίθεται ξεκάθαρα το ερώτημα: Και τώρα τι; Πολύ εύστοχα χθες, απάντησε στο παραπάνω ερώτημα ο γνωστός εργατολόγος κ. Μητρόπουλος (υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ) με μόνο δύο λέξεις α) ΜΠΛΕΞΑΜΕ! και β) ΕΚΛΟΓΕΣ! Και είναι αλήθεια ότι μπλέξαμε, διότι όπως και να μετρήσει κανείς τα νούμερα, (έδρες στη Βουλή) δεν βγαίνουν! Για να βγουν, θα πρέπει ο ουσιαστικός νικητής των χθεσινών εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στη κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Γεγονός που δεν γίνεται, διότι όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. Τσίπρας,  θα επιδιώξει κυβέρνηση Αριστεράς και αν αρνηθούν οι ηγεσίες των άλλων αριστερών κομμάτων μια τέτοια προοπτική θα κατεβάσει τους πολίτες στους δρόμους ώστε να επιβάλλουν τον σχηματισμό κυβέρνησης. Οπότε αν ο κ. Τσίπρας θέλει να είναι συνεπής με το λόγο του, θα κινηθεί προς αυτή και μόνο την κατεύθυνση η οποία όμως και πάλι δεν μπορεί να δώσει κυβέρνηση, διότι πολύ απλά, ούτε σε αυτή την περίπτωση τα νούμερα βγαίνουν!

Επειδή όμως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, την λύση τη δίνει το Σύνταγμά μας, όπου μας οδηγεί, μετά την ατελέσφορη διαδικασία των ερευνητικών εντολών, πάλι σε Εκλογές. Κι για μένα προσωπικά, οι εκ νέου Εκλογές την 17 Ιουνίου, είναι η λύση στο μπλέξιμο που μπήκαμε! Τότε με νηφάλιο τρόπο,( γιατί κακά τα ψέματα  η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ψήφισε με θυμό και αγανάκτηση)  θα ξαναψηφίσουμε και θα  δώσουμε ξεκάθαρη εντολή σε έναν πολιτικό σχηματισμό να κυβερνήσει την χώρα την επόμενη τετραετία. Πλέον, όλοι μας είδαμε, ακούσαμε, αντιληφθήκαμε ποιος είναι τι , τι λέει και τι εκπροσωπεύει. Στις 17 Ιουνίου θα ψηφίσουμε με πλήρη επίγνωση, αν θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και με ποιο τρόπο, η δεξιά του κ. Σαμαρά, η αριστερά του κ. Τσίπρα ή το κέντρο του κ. Βενιζέλου. Αναμονή!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις