Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νομαρχιακή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ: Στις εκλογές κρίνεται η τύχη της Ελλάδας

Νομαρχιακή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ: Στις εκλογές κρ...

Κάλεσμα του γραμματέα της Ν.Ε. Π. Αλεξόπουλου προς τους πολίτες

«Βρισκόμαστε σήμερα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές της Κυριακής. Τώρα, αυτές τις κρίσιμες ώρες μέχρι τη στιγμή της κάλπης, είναι η ώρα της απόφασης.  Στις εκλογές αυτές, δεν κρίνεται η  μοίρα των πολιτικών προσώπων, η μοίρα των πολιτικών σχηματισμών, αλλά κρίνεται η τύχη της Ελλάδας, η πορεία της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.» Αυτό τόνισε νωρίτερα σήμερα, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αλεξόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος στη Γεροκωστόπουλου.

Ο κ. Αλεξόπουλος ανάφερε τα εξής:

«Άρα, εκ των πραγμάτων η ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι ψήφος ευθύνης, ψήφος με βαρύνουσα πολιτική και κοινωνική σημασία.

Είναι ψήφος για ελπίδα και προοπτική,

Και το διακύβευμα της παράταξης μας γι αυτές τις εκλογές είναι:

Αν δηλαδή η Ελλάδα θα ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή της πορεία, την πορεία μέσα στο ευρώ, εντός του ευρωπαϊκού χώρου, που σαφώς δεν έχει τους καλύτερους πολιτικούς συσχετισμούς για εμάς.

Αλλά είναι ο μόνος χώρος που μας προσφέρει την ευκαιρία, μέσα σαφώς από δύσκολους αγώνες να σχεδιάσουμε την επάνοδο της χώρας μας στην δημοσιονομική της κυριαρχία, την αποκατάσταση των απωλειών και την άρση των αδικιών.

Πρέπει όμως φτάνοντας στην κορύφωση αυτού του μικρού προεκλογικού χρόνου, να κάνουμε απολογισμό και να δούμε τι είπαν και  οι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί για  αυτές τις εκλογές.

Η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς που απέφυγε  το διάλογο, απέφυγε το τηλεοπτικό διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς και επιδόθηκε με σθένος σε έναν μονόλογο δημαγωγίας, μπαράζ υποσχέσεων, προσβλέποντας σε κομματικά και μόνο οφέλη.

Είναι βέβαια και ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ,  που με την πρότασή του οδηγεί με ακαριαίο και αναπόφευκτο τρόπο σε μια Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έξω από το ευρώ, σε κατάρρευση της οικονομίας της χώρας, σε απώλεια καταθέσεων, σε 2 εκ. ανέργους τουλάχιστον, σε διάλυση του παραγωγικού της ιστού,  σε διακοπή των εισαγωγών και των εξαγωγών, σε απομόνωση και αλβανοποίηση της Ελλάδας.

Είδαμε βέβαια και ακροδεξιές, φασιστικές αντιλήψεις, σε αυτές τις εκλογές, από μια ομάδα ανθρώπων που είναι δεδηλωμένοι οπαδοί του ολοκληρωτισμού, είναι οπαδοί της δικτατορίας της 21ης Απριλίου και πιστεύουμε ότι η παρουσία τους στο Κοινοβούλιο θα ήταν αν μη τι άλλο προσβλητική για τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ιστορία του ελληνικού λαού.

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές, είναι να έχει το κίνημά μας, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, το ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων της επόμενης μέρας.

Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την πρωτιά της παράταξης μας στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η συγκυρία δεν είναι εύκολη, οι συνθήκες είναι δύσκολες, γνωρίζουμε ότι ο κόσμος είναι πικραμένος με το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουμε ότι η μεγάλη μάζα του Ελληνικού λαού σήμερα, πλήττεται από τα μέτρα και τις πολιτικές που αναγκάστηκαν να υιοθετηθούν τα τελευταία χρόνια, για την διάσωση της οικονομίας της χώρας.

 

Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, λάθη, αδικίες, παραλείψεις, αλλά η πολιτική που εφαρμόστηκε δεν ήταν αυτή που θέλαμε να εφαρμόσουμε και πραγματικά  δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολιτικό στέλεχος μέσα στο κίνημά που να ήταν ευχάριστη αυτή η πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ λοιδορήθηκε γι αυτήν την πολιτική, το πλήρωσε με μεγάλο πολιτικό κόστος, η κοινοβουλευτική του ομάδα αιμορράγησε αυτά τα χρόνια, ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές της ιδεολογίας του και βρέθηκε στο Ναδίρ της πολιτικής του πορείας.

Αλλά δεν κρύφτηκε από την ιστορική του ευθύνη, όπως έκανε και συνεχίζει να κάνει ο κ. Σαμαράς και σας θυμίζω την δήλωσή του πριν 2 χρόνια όταν ψηφιζόταν το πρώτο μνημόνιο:

Είχε πει τότε:

«Αφού το ΠΑΣΟΚ έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ας αναλάβει το κόστος για να μείνει το άλλο Κόμμα εξουσίας αλώβητο ως χώρος υποδοχής της δυσαρέσκειας των πολιτών». Αυτή ήταν και συνεχίζει να είναι η αντίληψή του για την εθνική ευθύνη».

Ξέρουμε ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος, δεν υποσχόμαστε κάτι το οποίο δεν είναι υλοποιήσιμο, έχουμε σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, για μια πορεία που θα μας βγάλει από το τούνελ της ύφεσης, σε βάθος τριετίας.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις