Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης:" Ο αγροτικός τομέας βασικός μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας"

Μιχ. Μπεκίρης:" Ο αγροτικός τομέας ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Επαφές με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα παραγωγής


Την διαβεβαίωση ότι η Ν.Δ. εμπιστεύεται τους Έλληνες αγρότες και επενδύει στην προοπτική της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας έδωσε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Μπεκίρης κατά τη διάρκεια επαφών του με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα παραγωγής (γεωργούς, κτηνοτρόφους και αλιείς).

Ο κ. Μπεκίρης επέκρινε την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ επειδή περιορίστηκε στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων, χωρίς να διαπραγματευτεί εκ νέου την προοπτική τους και να θέσει αναπτυξιακούς στόχους, προκειμένου να αντέξει στο διεθνή ανταγωνισμό και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ο Βουλευτής Αχαΐας τόνισε ότι η Ν.Δ. θεωρεί τον αγροτικό τομέα βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, και πιστεύει ότι με την εφαρμογή μιας σύγχρονης εθνικής στρατηγικής μπορεί να ξεπεράσει τις στρεβλώσεις και τα εμπόδια του παρελθόντος και να αξιοποιήσει πλήρως τον πλούτο που διαθέτει  η Ελληνική γη και η Ελληνική θάλασσα.

Κυβερνητικός στόχος της Ν.Δ. είναι να εφαρμόσει «έξυπνες πολιτικές» με στόχο την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων στον τομέα της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας και της Αλιείας, τον ισοσκελισμό του εμπορικού ισοζυγίου με τον περιορισμό των εισαγωγών και την ενίσχυση των εξαγωγών, και την ανάπτυξη εναλλακτικών εισοδημάτων στην ύπαιθρο. «Με την εφαρμογή «έξυπνων πολιτικών» μπορούμε να επιτύχουμε τον κεντρικό στόχο για μια βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη,  να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες για την αγροτική οικογένεια και νέες προϋποθέσεις για το σύγχρονο πρότυπο του επαγγελματία αγρότη» επεσήμανε ο κ. Μπεκίρης και πρόσθεσε ότι η στήριξη της ελληνικής υπαίθρου περνάει μέσα από τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για την αγροτική ανάπτυξη, που θα διασφαλίζει δυνατότητες παραμονής του πληθυσμού στην περιφέρεια και θα προσφέρει κίνητρα για την επιστροφή των νέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να προχωρήσει αμέσως μετά τις εκλογές σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η ανασυγκρότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε επιτελικό φορέα, η αξιοποίηση της γεωργικής γης, η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, η δημιουργία αγροτικών υποδομών κ.ά.

Ο κ. Μπεκίρης μετέφερε στους συνομιλητές του, την αδιαπραγμάτευτη βούληση της Ν.Δ. να προωθήσει μια καινοτόμο εθνική αγροτική στρατηγική, η οποία εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και αξιοποιεί τις δυνατότητες της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.). «Η Ν.Δ. με την πολιτική της στηρίζει τον  αγρότη, περιφρουρεί τα δικαιώματά του και επιδιώκει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του» ανέφερε ο Βουλευτής Αχαΐας και τόνισε ότι η Ν.Δ. εμπιστεύεται τους Νέους Αγρότες και επενδύει σ’ αυτούς,  γιατί πιστεύει ότι αν ο Πρωτογενής Τομέας αναπτυχθεί σε σύγχρονες βάσεις και αντιμετωπιστεί με «φρέσκια» νοοτροπία, μπορεί να αποτελέσει ένα από τα βασικά εργαλεία ανάκαμψης της οικονομίας και ποιοτικής ανάπτυξης της περιφέρειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις