Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συναντήσεις Μπεκίρη με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων και φορέων

Συναντήσεις Μπεκίρη με εκπροσώπους κοινω...

Με αντικείμενο την εργασία και την κοινωνική ασφάλιση

Συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων και φορέων με αντικείμενο την εργασία και την κοινωνική ασφάλιση είχε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Μπεκίρης. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Μπεκίρης κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που προχώρησε ενσυνείδητα σε μια αδιέξοδη πολιτική η οποία προσκρούει στο Σύνταγμα, αντί να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις που θα προστάτευαν  τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους  από οριζόντιες περικοπές.

Ως παραδείγματα τέτοιων εναλλακτικών λύσεων που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Βουλευτής ανέφερε τις στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις, την περιστολή των δημοσίων δαπανών κ.ά.

Ο κ. Μπεκίρης τόνισε ότι ο κυβερνητικός στόχος της ΝΔ και του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά είναι η δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, αλλά και να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η Ελλάδα ώστε να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική Οικονομία και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της.

Στους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων ο Βουλευτής Αχαΐας ανέλυσε τους τέσσερις άξονες της νέας πολιτικής που προωθεί η ΝΔ για την προστασία της εργασίας. Οι άξονες αυτοί περιλαμβάνουν: 1) Πολιτικές στήριξης των εργαζομένων, για να παραμείνουν εντός της αγοράς εργασίας και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, 2) Πολιτικές στήριξης των ανέργων, ώστε το συντομότερο δυνατόν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, 3) Πολιτικές προστασίας και καταπολέμησης του αποκλεισμού και της Νέας φτώχειας, 4) Αναδιοργάνωση, βελτίωση αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας φορέων πολιτικής.

Επίσης, στην πολιτική της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας περιλαμβάνονται έξυπνες θεσμικές παρεμβάσεις και στοχευμένα μέτρα όπως είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, ώστε να διευρυνθούν οι ευκαιρίες επανένταξης στους ανέργους και να χτυπηθούν οι εναρμονισμένες καταχρηστικές πρακτικές μαύρης εργασίας εργοδοτών και εργαζομένων.

Όσον αφορά στην Κοινωνική Ασφάλιση η ΝΔ εισηγείται ένα νέο σύστημα που προνοεί για το μέλλον χωρίς να αγνοεί το παρόν. Ο κ. Μπεκίρης επεσήμανε ότι παραμένει δεδομένη η προσήλωση της ΝΔ στον Δημόσιο, Καθολικό και Κοινωνικό χαρακτήρα  του ασφαλιστικού μας συστήματος. Τόνισε ότι τα σταθερά χαρακτηριστικά του συστήματος  που θεμελιώνουν   τη θέση αυτή της ΝΔ είναι: Η εγγύηση του κράτους για τη σύνταξη και την ασθένεια, η τριμερής χρηματοδότηση, και ο διανεμητικός χαρακτήρας.

Ο Βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι το σύστημα θεμελιώνεται  στην  «Αλληλεγγύη των γενεών» αλλά με ταυτόχρονη δέσμευση για ισορροπία στις εισροές και εκροές του, χωρίς τη δημιουργία ελλειμμάτων, με σεβασμό στα δικαιώματα των επόμενων γενεών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις