Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με την ελπίδα της «Ανάστασης» συρρέουν φέτος στις εκκλησίες οι Έλληνες - Κλίμα κατάνυξης στην Πάτρα

Με την ελπίδα της «Ανάστασης» συρρέουν φ...

Ένα Πάσχα διαφορετικό από τα προηγούμενα αυτό του 2012

Ένα Πάσχα σίγουρα διαφορετικό από τα προηγούμενα είναι το φετινό για τους Έλληνες. Όλα όσα έχουν υποστεί, με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και την ανεργία να χτυπάει «κόκκινο», δεν τους επιτρέπουν να γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου όπως θα ήθελαν.

Αυτό άλλωστε φαίνεται περίτρανα και από την έξοδο των εκδρομέων που ήταν η μικρότερη των τελευταίων ετών. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία. Αυτή την ελπίδα προσδοκούν να τους δώσει η αποψινή βραδιά. Για τον λόγο αυτό φέτος η ευχή «Καλή Ανάσταση» βγαίνει από βαθειά κι έχει πολλαπλά μηνύματα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι πιστοί συρρέουν απόψε στις εκκλησίες όλης της χώρας, με την ελπίδα ότι το Αναστάσιμο Φως από τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου, που έφθασε το απόγευμα στην Αθήνα και διαχέεται στις κατά τόπου Μητροπόλεις, θα φέρει την αγαλλίαση στις ψυχές τους.

Το Άγιο Φως έφθασε με ειδική πτήση λίγο μετά τις 20:00 στην χώρα μας, μετά την Αφή στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Όπως κάθε χρόνο, το Αγιο Φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα. Στη συνέχεια, μεταλαμπαδεύεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μεταφέροντας και το μήνυμα της Ανάστασης.

Στην Πάτρα, όπως πάντα, η υποδοχή του γίνεται από τον Μητροπολίτη στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, δίπλα από την αρχιεπισκοπή. Το Μ. Σάββατο ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ιερουργεί στη Θεία Λειτουργία (Α' Ανάσταση) στον ναό του Αγίου Ανδρέου.

Στις 11μμ, στον ίδιο ναό, θα προεξάρχει της Λειτουργίας της Αναστάσεως, που θα παρακολουθήσουν οι αρχές της πόλης.

Άυριο Κυριακή του Πάσχα, το πρωί θα επισκεφθεί ιδρύματα της πόλης για να ευχηθεί σε όλους, ενώ στις 6μμ στον Άγιο Ανδρέα θα τελεστεί ο εσπερινός της Αγάπης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις