Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Καλή Ανάσταση…»

Άγγελος Τσιγκρής: «Καλή Ανάσταση…»

Με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα:

«Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας δεν θα γιορτάσει φέτος το Άγιο Πάσχα, αφού τα στοιχεία για τη φτώχεια στη χώρα μας είναι πλέον εφιαλτικά: Το 1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, ενώ 1 στα 5 παιδιά ζει επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Μιλάμε πλέον -και επισήμως- περί αφανισμού της μεσαίας τάξης. Λίγοι Έλληνες αισθάνονται ακόμη ασφαλείς, αφού το 60% δηλώνουν ότι ζουν με το φόβο ότι μία ημέρα μπορούν να ξυπνήσουν φτωχοί.

O δανεισμός των νοικοκυριών ανήλθε στα 89,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 37,3 δισ. αφορούν καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες. Tα τελευταία πέντε χρόνια οι αυτόχειρες, που βρίσκονται στην ηλικιακή κλίμακα 25-45, αποτελούν κάθε χρόνο το 38-40% του συνόλου των αυτοκτονιών.

Tο 68,4% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν ότι η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών θα ανοίξει κι άλλο στο μέλλον. Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον καλούνται οι Έλληνες να γιορτάσουν την Ανάσταση του Χριστού.

Αυτές οι συνθήκες, όμως, θυμίζουν περισσότερο “Σταύρωση” και όχι “Ανάσταση”. Θυμίζουν πένθος και όχι γιορτή. Θυμίζουν παρακμή και όχι προκοπή. Αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο (κόμματα και πρόσωπα), σύντομα θα κριθούν από την κοινωνία και η ετυμηγορία θα είναι καταδικαστική, αυστηρή και αμετάκλητη.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις