Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Χρήστος Πατούχας για την ποιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Χρήστος Πατούχας για την ποιότητα του ...

Όλα είναι «κατά τα έργα μας» και την ψήφο μας!

 

 

Έχουμε πολλές φορές αναφέρει, ότι η ποιότητα ενός συλλογικού οργάνου, πρωτίστως εξαρτάται από τις αποφάσεις που παίρνει. Πολλοί προσπαθούν να κρίνουν την ποιότητα μόνο από τις αντεγκλήσεις και την ένταση των διαφωνιών. Πρέπει να αντιληφθούν ότι κάνουν λάθος! Και πρέπει να το κάνουν, αν πραγματικά θέλουν η κατάσταση να βελτιωθεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις:

  1. 1. Οι συνεδριάσεις πρέπει να έχουν ποιότητα πολιτικού λόγου και να καταλήγουν σε αποφάσεις σωστές. Αυτό εξαρτάται από την Δημοτική Αρχή. Από την καλή επεξεργασία των προτάσεων της, από την ωριμότητα και τον πολιτικό τους προσανατολισμό. Επί πλέον η Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει την ικανότητα να συνθέτει. Αυτή την ικανότητα δεν μας την έχει δείξει τους δεκαπέντε μήνες που ασκεί την εξουσία.

  2. 2. Θα αναφέρουμε σαν παράδειγμα την τελευταία συνεδρίαση και το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Το ερώτημα είναι άκουγε κανείς; Ήταν θέμα που η πλειοψηφία έπρεπε να ταμπουρωθεί; Υπήρξαν προτάσεις που μπορούσαν να εισακουστούν; Έστω να εξεταστούν; Έδωσε η πλειοψηφία δια των παρόντων Αντιδημάρχων έστω ελάχιστα δείγματα συνθετικής διάθεσης; Έχουν δικαίωμα γνώμης οι καθ΄ύλην αρμόδιοι να τον εφαρμόσουν, δηλαδή οι εργαζόμενοι; Και όταν αυτοί αποφάσισαν την στάση εργασίας άρχισαν διάφοροι νεόκοποι δημοκράτες να φωνασκούν βρίζοντας, ισοπεδώνοντας και την δημοκρατία και την συνείδηση τους. Όσοι από αυτούς έχουν.

  1. 3. Σήμερα εγκαλείται η Πρόεδρος του Συμβουλίου για δήθεν ανακολουθίες. Με ευθείες αιχμές για παράτυπη κατοχή του αξιώματος της. Όμως δεν αντιλαμβάνονται όσοι προβάλλουν αυτούς τους ισχυρισμούς ότι προδίδουν δόλο; Τι επιδιώκουν με την στάση τους αυτή;

Θέλουν να κρύψουν την αδυναμία τους να έχουν την οποιαδήποτε συμβολή στην παραγωγή έργου. Να πείσουν για την ορθότητα των απόψεων τους. Να πείσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και την κοινωνία.

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε όταν εδώ και πολύ καιρό εκτιμούσαμε, ότι η παράταξη του κ. Δημαρά ήταν θνησιγενής από την στιγμή που συγκροτήθηκε. Χωρίς πολιτική συνοχή, χωρίς συνεκτικό πολιτικό όραμα, συστέγασε διαφορετικές φιλοδοξίες, επέτρεψε τους προσωπικούς διαγκωνισμούς , απώλεσε πολύ γρήγορα την κοινωνική ανοχή, προκάλεσε μάλιστα την κατακραυγή των δημοτών με την διαρκή αθέτηση υποσχέσεων και δεσμεύσεων.

Η άσκηση της Δημοτικής εξουσίας στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες πολιτικές συνθήκες, απαιτεί πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πολιτικό προσανατολισμό, συσπείρωση του λαού σε στόχους, αγωνιστική προσήλωση, πρωτοβουλίες ευρύτερων συμπαρατάξεων, τουλάχιστον στην περιοχή, ηγετική ικανότητα και αξιοπιστία, στοιχεία που συνολικά στερείται η παράταξη της πλειοψηφίας.

Αυτές όλες τις βασικές πολιτικές ελλείψεις, ομαδόν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, προσπαθούν να τις αποδώσουν σε άλλες αιτίες. Άλλοτε στην αντιπολίτευση και τις τελευταίες εβδομάδες στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα παρατηρούσαμε τα εξής: Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ασκεί διεκπεραιωτικό ρόλο. Δεν καθορίζει τις εξελίξεις. Το τι διεκπεραιώνει είναι δουλειά άλλων. Μπορούν άραγε να το καταλάβουν αυτό οι νεόκοποι φωστήρες; Μπορούν να πάψουν να κρύβονται πίσω από τα δευτερεύοντα; Ποιο άλλοθι θα τους προσφέρει η εξώθηση της κ. Σαμούρη στην αποχώρηση; Μπορούν να απαντήσουν στους εαυτούς τους τι διαφορετικό θα είχε συμβεί στις τελευταίες συνεδριάσεις με οποιονδήποτε άλλο στην θέση της κ. Σαμούρη;

Τα συμπεράσματα μας:

Πιστεύουμε ότι η κατάσταση είναι αδιέξοδη και χωρίς επιστροφή. Πρωτίστως με ευθύνη του Δημάρχου και των κορυφαίων στελεχών της παράταξης του. Με ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων που τον στηρίζουν και των στελεχών τους.

Παρόλα αυτά θα μπορούσαν να λειτουργούν με γνώμονα την κοινή λογική. Χωρίς να ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα. Είτε βρούν τέτοια θύματα είτε όχι η αποτυχία τους είναι δεδομένη. Πρέπει να αλλάξουν! Για να μην είναι και τα επόμενα δύο χρόνια η χειρότερη περίοδος στην Δημοτική διαχείριση. Δεν εξυπηρετεί κανέναν η περαιτέρω διάσπαση της παράταξης τους. Ας πάψουν συνεχώς να την επιχειρούν.

Όχι στην εμπάθεια, όχι στις εμμονές! Επαναλαμβάνουμε, ναι στην κοινή λογική! Τουλάχιστον έτσι θα μπορούσαν να βρούν κοινές συνισταμένες με όσους διαπνέονται από τις ίδιες πολιτικοδημοτικές απόψεις. Εννοούμε τις άλλες δύο παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς για όλους εκτιμούμε ότι δεν μπορούν να το κάνουν.

Κατά τα άλλα, για να επανέλθουμε στον τίτλο μας, δεν καμαρώνουμε για την ποιότητα του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Όχι για τις αντεγκλήσεις του. Αλλά για την ,εν πολλοίς, κενολογία του. Που είναι γνώρισμα πολλών. Της παράταξης που πλειοψηφεί, πολλών από τους ανεξάρτητους, πολλών από την αντιπολίτευση. Όμως για αυτό ας μην διαμαρτύρονται οι συνδημότες μας. Όλα είναι «κατά τα έργα μας» και την ψήφο μας!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις