Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ταξί από τον Βορίδη

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ταξί από τον Βορίδη

Δέκα άδειες προμισθωμένων οχημάτων προβλέπονται για Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο

Εξελίξεις στο θέμα του περιβόητου και «ταλαιπωρημένου» νομοσχεδίου για τα ταξί της χώρας υπήρξαν νωρίτερα σήμερα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνος.gr,ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, μεταφορών και δικτύων Μάκης Βορίδης με νέα ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή αυξάνεται ο συντελεστής χορήγησης αδειών ταξί, ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια των περιοχών.

Επίσης βάσει των τροποποιήσεων που έγιναν, το νομοσχέδιο για τα ταξί προβλέπει ότι: τα προμισθωμένα οχήματα θα πρέπει να έχουν από 6 μέχρι 9 θέσεις, αντί 5- 9 που προβλεπόταν αρχικά. Στην Αθήνα θα χορηγηθούν 100 σχετικές άδειες, στη Θεσσαλονίκη 50 και από 10 σε Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα.

Για τη χορήγηση άδειας προμισθωμένων οχημάτων θα προηγούνται οι σημερινοί ιδιοκτήτες ταξί.
Την ίδια ώρα μειώνεται το ποσοστό συγκέντρωσης αδειών στην Αθήνα στο 3%, από 5% που ήταν αρχικά, και στην περιφέρεια στο 5% από 10%.
Ο υπουργός Υποδομών κ. Βορίδης προανήγγειλε και αλλαγές στη φορολογία για τις μεταβιβάσεις αδειών, οι οποίες είναι, όπως είπε, αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών και θα περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, το οποίο περιλαμβάνει, επίσης, ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών και δημοσίων έργων, θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί μία ημέρα μετά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις