Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρέθηκε πλοίο - φάντασμα στις ακτές του Καναδά

Βρέθηκε πλοίο - φάντασμα στις ακτές του Καναδά

Είχε χαθεί μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 στην Ιαπωνία

Πλοίο – φάντασμα, που είχε εξαφανιστεί με το μεγάλο τσουνάμι στην Ιαπωνία, εντοπίστηκε να πλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοιχτά των ακτών του Καναδά. Πρόκειται για ένα αλιευτικό, μήκους 65 μέτρων, το οποίο εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη, μετά από τις τακτικές περιπολίες που πραγματοποιεί η πολεμική αεροπορία του Καναδά και ήδη έχει ενημερωθεί η ιδιοκτήτρια ναυτιλιακή εταιρεία.

Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από την πολεμική αεροπορία δείχνει ότι το πλοίο-φάντασμα, αν και σκουριασμένο δείχνει ανέπαφο, και βρίσκεται στα ανοιχτά των νησιών Χάιντα Γκουάι (Νησιά του Λαού, πρώην Νησιά της Βασίλισσας Καρλότας), περίπου 1500 χιλιόμετρα βόρεια του Βανκούβερ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Μεταφορών του Καναδά, Σάου Σάου Λιου, με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος πάνω στο σκάφος.

Το πλοίο παρακολουθείται από τις καναδικές αρχές για να αποφευχθεί τυχόν ρύπανση, αλλά και επειδή η παρουσία του θεωρείται επικίνδυνη  για τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή.

Το αλιευτικό – φάντασμα είναι το πρώτο και μεγαλύτερο αντικείμενο που έφτασε στις αμερικανικές ακτές, διασχίζοντας τον Ειρηνικό ωκεανό, μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 στην Ιαπωνία.

Άλλα αντικείμενα που έφτασαν στις αμερικανικές αρχές μετά το τσουνάμι, είναι – σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Χαβάης- μία εξάμετρη βάρκα από τη Φουκουσίμα που εντοπίστηκε από ρωσικό πλοίο κοντά στην ατόλη Μίντγουεϊ, καθώς και διάφορα αντικείμενα, όπως τηλεοράσεις.

Οι ερευνητές πάντως υποστηρίζουν ότι πολλά από τα συντρίμμια  μπορεί να φτάσουν στις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, στις αρχές του 2014.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις