Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λοταρία με έπαθλο οβελία

Λοταρία με έπαθλο οβελία

Η ιστορική ενορία του Παντοκράτορα πρωτοτυπεί με στόχο να βοηθήσει τις μέρες του Πάσχα κάποια φτωχή οικογένεια

Το τελευταίο διάστημα σε πολλούς ιερούς ναούς της Μητροπόλεως Πατρών γίνεται έκκληση στους πιστούς λόγω της οικονομικής κρίσης να βοηθήσουν προσφέροντας αγαθά από το υστέρημα τους όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια , κουτιά γάλα, κ.α. προκειμένου να δοθούν σε κόσμο που έχει άμεση ανάγκη και ζητά βοήθεια από τους ιερείς. Πέρα από αυτή την πρωτοβουλία όμως μία από τις παλαιότερες και πιο κεντρικές ενορίες της Πάτρας, αυτή του ιερού ναού Παντοκράτορος στην άνω πόλη προέβη και σε μία ακόμη που προξένησε μεγάλη εντύπωση.

Όπως μάθαμε, ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Σταυρόπουλος στο τέλος της ακολουθίας των Χαιρετισμών στην Παναγία την περασμένη Παρασκευή, απευθυνόμενος στους πιστούς ανήγγειλε ότι ο ναός βάζει σε λοταρία ένα αρνί που θα κληρωθεί τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας (την Μεγάλη Πέμπτη) προκειμένου κάποιος τυχερός της ενορίας που θα έχει ανάγκη να κερδίσει τον πατροπαράδοτο οβελία στο Πασχαλινό γιορτινό τραπέζι του.
Οι λαχνοί κοστίζουν το συμβολικό ποσό του 1 με 2 ευρώ και ήδη η ανταπόκριση των πιστών της ενορίας είναι μεγάλη.

Μάλιστα ανάμεσα στον κόσμο που ήταν στον Παντοκράτορα το συγκεκριμένο βράδυ της ανακοίνωσης για τον οβελία, έτυχε να είναι και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών αρχών και φορέων όπως ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΟΝΑΠ Γιάννης Κασίμης.

Η ιδέα της ενορίας του Παντοκράτορα μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστη αλλά είναι πολύ πρακτική, χρήσιμη και έχει και κοινωνικό χαρακτήρα.

Εξάλλου σε πολλές θρησκευτικές πανηγύρεις ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται αντίστοιχες λοταρίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις