Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απεργίες στην ατζέντα της ΠΝΟ

Απεργίες στην ατζέντα της ΠΝΟ

Αντιδράσεις από τοπικούς φορείς ενόψει ακτοπλοϊκού μπλακάουτ

Τον χρόνο και τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει, αναμένεται να αποφασίσει σημερα  Πέμπτη, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί και κυρίως για την ένταξη του Οίκου Ναύτη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).  Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ την προηγούμενη εβδομάδα είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να γίνουν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Η αυριανή σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί και θα συμμετάσχουν μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας και εκπρόσωποι των εργαζομένων των Συλλόγων Υπαλλήλων ΝΑΤ, Προσωπικού Οίκου Ναύτη, Εργαζομένων Εστίας Ναυτικών, Πολιτικών Υπαλλήλων ΓΕΝΕ, της Πανελλήνιας Ενωσης Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ), των Ενώσεων Συνταξιούχων ΝΑΤ, της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοηγών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

Εν τω μεταξύ τοπικοί φορείς έχουν εκφράσει ενστάσεις για το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, καθώς όπως λένε η ακινητοποίηση των πλοία θα προκαλέσει προβλήματα στα νησιά κυρίως σε ότι αφορά τη διακίνηση αγαθών.

Σε επιστολή της προς την ΠΝΟ η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση που προσανατολίζεστε να πραγματοποιήσετε θα δημιουργήσει τεράστια έως και καταστροφικά προβλήματα στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και κατ΄ επέκταση στην οικονομία της Κρήτης».

Οι αγρότες ζήτησαν συνάντηση εντός της εβδομάδας με εκπροσώπους της ΠΝΟ προκειμένου να βρεθεί, όπως λένε, μια συμβιβαστική λύση ώστε να εξασφαλιστεί η μεταφορά και μόνο των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης στις εγχώριες αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Επιστολή απέστειλε και το Επιμελητήριο Κυκλάδων προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου.

Απευθυνόμενος προς την ΠΝΟ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Ρούσσος ζητά «να γίνει αντιληπτό ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο να χρησιμοποιηθεί η νησιωτική περιφέρεια, ως μέσο άσκησης πιέσεων προς την πολιτική ηγεσία» και σημειώνει ότι στο παρελθόν «η τακτική που ακολουθήσατε είχε δραματικά αποτελέσματα για τις νησιωτικές περιοχές, εκ των οποίων ενδεικτικά αναφέρουμε, την αδυναμία μεταφοράς ασθενών, την παραμονή νεκρών συμπολιτών μας για μια εβδομάδα σε νεκροτομεία της Αθήνας, την έλλειψη τροφοδοσίας σε βασικά αγαθά καθημερινής ανάγκης».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις