Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Κούρεμα μόνο αν δεχθείτε τους όρους της Τρόικας» - Κρίσιμη συνάντηση Παπαδήμου - τροϊκανών

«Κούρεμα μόνο αν δεχθείτε τους όρους της...

Η ανακοίνωση του IIF

Πάμε για συμφωνία άμεσα εφόσον λυθούν τα θέματα που θέτει η Τρόικα. Ενα βήμα από την οριστικοποίηση του προγράμματος περικοπής του ελληνικού χρέους βρίσκονται οι ιδιώτες πιστωτές και η ελληνική κυβέρνηση όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF). Βασική προϋπόθεση είναι πως θα τηρηθούν  στο ακέραιο οι απαιτήσεις που θέτει η Τρόικα για να εγκρίνει και τη δεύτερη δανειακή σύμβαση προς τη χώρα μας.

Υπό αυτές τις εξελίξεις καθίσταται εξαιρετικά κρίσιμη η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με την Τρόικα. Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης αυτή θα τεθεί υπόψη των πολιτικών αρχηγών κατά την αυριανή τους συνάντηση.

Η ανακοίνωση του IIF έχει ως εξής:

"Συνεχίσαμε τις συνομιλίες σήμερα με τον έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο και υπουργό των οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο για τα στοιχεία της εθελοντικής ανταλλαγής του χρέους. Σημειώθηκε περαιτέρω πρόοδος συγκριτικά με χθες, στα σημεία κατανόησης πάνω σε κομβικά νομικά και τεχνικά ζητήματα.

Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του εθελοντικού PSI εντός του πλαισίου, που εκφράστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τον πρόεδρο του Eurogroup, Jean Claude Juncker. Αναμένουμε να καταλήξουμε την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι συνομιλίες στα άλλα θέματα προχωρούν."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις