Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Σήμερα "κληρώνει" για τα σκoυπίδια - Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τη μεταφορά απορριμμάτων σε Φλόκα και Ναύπακτο

Πάτρα:Σήμερα "κληρώνει" για τα...

Αρνητικός εμφανίζεται μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Α. Παναγιωτόπουλος

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πραγματοποιείται η σύσκεψη με θέμα τη συζήτηση πρότασης για μεταφορά μέρους των απορριμμάτων της Πάτρας στο ΧΥΤΑ Φλόκα, στη Δυτική Αχαΐα και στη Ναύπακτο.

Η σύσκεψη γίνεται με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, μετά από σχετικό άιτημα που του διατύπωσαν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και εκπρόσωποι κατοίκων περιοχών γύρω από τον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας.

Στο ίδιο τραπέζι λοιπόν σήμερα αναμένεται να καθίσουν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και οι Δήμαρχοι Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Ναυπάκτου Γιάννης Μπουλές.

Πάντως μέχρι στιγμής ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος εμφανίζεται αρνητικός στη μεταφορά σκουπιδιών της Πάτρας στο Φλόκα.

Όπως δήλωσε προ ημερών στο www.thebest.gr "δεν έχουμε αλλάξει θέση για τη μεταφορά απορριμμάτων της Πάτρας στο ΧΥΤΑ Φλόκα. Τα προβλήματα λύνονται εκεί που γεννιούνται και προκαλούνται και αυτό σημαίνει τοπική αυτοδιοίκηση" και πρόσθεσε:

"Με πλήρη σεβασμό στο ρόλο του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης , δεν αρνούμεθα τη συνεργασία και δε σηκώνουμε τείχη, γι' αυτό και δεχόμαστε να γίνει το εργαστάσιο απορριμμάτων στο Φλόκα, αλλά επ' ουδενί δε δεχόμαστε απορρίμματα της Ξερόλακκας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τέτοιο πράγμα για να γίνει και ο ΧΥΤΑ Φλόκα χωματερή, όπως η Ξερόλακκα" λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση προβλέπει τη μεταφορά 10 απορριμματοφόρων στην Ναύπακτο και άλλων 10 στο Φλόκα, ενώ στην περίποτωση που αυτό ισχύσει θα υπάρξει άυξηση των Δημοτικών Τελών για τους δημότες της Πάτρας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις