Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η ΤΑΣ καταγγέλλει τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Η ΤΑΣ καταγγέλλει τη διοίκηση του Εργατι...

Εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση

Η Ταξίκή Αγωνιστική Συνεργασία, που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: "Στη συνεδρίαση της 16/01/12 τα γνωστά στελέχη του που συγκροτούν το προεδρείο του Δ.Σ., δια στόματος του προέδρου του Ε.Κ. Πάτρας που εισηγήθηκε, προσπάθησαν με αγωνιστικές κορώνες μεγαλοστομίες και άλλα τέτοια, να θολώσουν τα νερά και να κρύψουν τις ευθύνες τους για την στήριξη τους στην κυβέρνηση του «Μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και Ευρ. Ένωσης.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες τους αφού σε πλήρη σύμπλευση με τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμφωνούν και στηρίζουν το «διάλογο» που γίνεται και απαιτεί το κεφάλαιο, για να πετσοκόψει και άλλο τα εργασιακά δικαιώματα έτσι ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του διαμορφώνοντας μισθούς – μεροκάματα και συντάξεις στο κατώτατο δυνατό σημείο.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ε.Κ. Πάτρας συνέχισαν πιο προκλητικά ταυτίζοντας το Βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο με τους βουλευτές του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που συγκροτούν το αντεργατικό πολιτικό προσωπικό στη χώρα μας και ψηφίζουν αντάμα όλα τα αντεργατικά – αντιλαϊκά νομοσχέδια φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στο λαό προκειμένου να σωθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η πλουτοκρατία.

Στη συνέχεια η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση της ΤΑΣ για απεργία στις αρχές Φλεβάρη, πρόταση που καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που με τη συμμετοχή της στον «κοινωνικό διάλογο» ανοίγει το δρόμο στους υπευθύνους για την κρίση να σφαγιάσουν ότι έχει απομείνει σε μισθούς – ασφάλιση – σύνταξη και εργασιακές σχέσεις.

Η ΤΑΣ μετά από αυτά αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Κ. Πάτρας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά σε εργοδότες – κυβέρνηση – τρόικα, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό:
Ο εργατοϋπάλληλος δεν είναι κόστος, κ η έννοια του μη μισθολογικού κόστους είναι μεγάλη απάτη. Ο εργάτης είναι η μόνη πηγή παραγωγής πλούτου, πηγή παραγωγής υπεραξίας, υπεραξίας που ο σφετερισμός της από τους καπιταλιστές και το αστικό κράτος φουσκώνει αδιάκοπα τα θησαυροφυλάκια τους. Το πρόβλημα είναι το κέρδος, αυτό είναι που οδήγησε στην καπιταλιστική κρίση.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ( ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ- ΣΥΝ ) και οι αντίστοιχες παρατάξεις στο Ε.Κ. Πάτρας υπηρετούν την κερδοφορία των μεγαλοεργοδοτών και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων.

·         Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα.

·         Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ

·         Να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία

·         Να δημιουργήσουν σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές αγώνα

·         Να παρθούν από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα μέσα από μαζικές διαδικασίες αποφάσεις για απεργία στις αρχές Φλεβάρη

·         Να απομονώσουν τους συνδικαλιστές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και των άλλων συμβιβασμένων οπορτουνιστικών δυνάμεων στο Ε.Κ.Π και στη ΓΣΕΕ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις