Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Ξεσηκωμός" για το χαράτσι - Νέα κινητοποίηση σήμερα στη ΔΕΗ - Έπεται συνέχεια...

Πάτρα: "Ξεσηκωμός" για το χαρά...

Από το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Προσφυγικών

Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα ξεκινά στις 11 το πρωί από τη  Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα και Αλληλεγγύης των Προσφυγικών Πάτρας και δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενάντια στο χαράτσι και την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το τέλος και έχει παρέλθει το περιθώριο των 80 ημερών.

Η αδυναμία αρκετών νοικοκυριών να το πληρώσουν είναι δεδομένη και γι' αυτό απο καιρό έχουν δημιουργηθεί "εστίες" αγώνα και αντίδρασης.

"Το ΠΑΜΕ και οι λαϊκές επιτροπές θα κόψουν το χέρι σε όποιον τολμήσει να δαικόψει την παροχή ρεύματος ή και νερού σε λαϊκή οικογένεια" δηλώνει στο www.thebest.gr  το στέλεχος της γραμματείας  Πάτρας του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικοδόμων Δημήτρης Αγγελόπουλος και προσθέτει:

"Θα υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε πει .Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση του "μαύρου μετώπου" να στείλει τον κόσμο αδιάβαστο στους εργολάβους κηδειών".

Από την πλευρά της η ΔΕΗ σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Σπ. Μυλωνά έχουν ξεκινήσει διακοπές σε όσους οφείλουν μεγάλα ποσά και δεν είναι λογαριασμοί που απαραίτητα συμπεριλαμβάνουν το χαράτσι και δεν είναι προτεραιότητα οι μικροί οφειλέτες που χρωστούν ρεύμα και χαράτσι, οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι, όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Μυλωνάς, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί που συμπεριλαμβάνουν το ειδικό τέλος ακινήτων, σε ποσοστό επί του συνόλου των οφειλομενων χρημάτων, στην περιοχή ευθύνης του αντιστοιχούν σε ποσοστό 25%.

Παράλληλα καταγράφεται διάθεση να συνεχιστούν οι αντιδράσεις για το χαράτσι και σχεδιάζεται νέα κινητοποίηση στη ΔΕΗ και την επόμενη εβδομάδα, ενώ το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Τριών Συμμάχων πραγματοποιεί συγκέντρωση και καλεί σε συμμετοχή, με στόχο να σχεδιαστούν νέες  μορφές αγώνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις