Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Μόλις 32,86% η απορρόφηση του ΕΣΠΑ το 2011…!»

Άγγελος Τσιγκρής: «Μόλις 32,86% η απορρό...

.

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τον αρνητικό απολογισμό του ΕΣΠΑ για το 2011- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το 2011 έκλεισε με συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ μόλις 32,86%.

Ιδιαίτερα χαμηλά είναι τα ποσοστά απορρόφησης στα επιχειρησιακά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και μάλιστα σε μια εποχή που η ανεργία έχει εκτιναχθεί πάνω από το 18% και η άμεση αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων είναι περισσότερο από αναγκαία.

Τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ “Διοικητική Μεταρρύθμιση” και “Ψηφιακή Σύγκλιση”, είναι τα προγράμματα με τις χαμηλότερες απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων (10,57% και 21,34% αντίστοιχα). Πρέπει να ζητηθεί άμεσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να διευκολυνθεί η απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων και να ελαφρυνθεί ο Προϋπολογισμός.

Το ΕΣΠΑ δεν λύνει φυσικά όλα τα προβλήματα, αλλά αποτελεί ένα εργαλείο που δεν επιτρέπεται να μην αξιοποιείται. Όμως δεν πρέπει να χαθεί ένα από τα βασικά όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας. ‘Ένας δρόμος υπάρχει: προσπάθεια, σοβαρότητα και συστηματική δουλειά. Για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Για να μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία…»._

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις