Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού Αρλεκίνου δωρεά της Vassiliki

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του γ...

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Καστοριά στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Αρλεκίνου», δωρεά από την διεθνή εικαστική δημιουργό Vassiliki. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς Μανόλης Χατζησυμενίδης ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά την διεθνή εικαστικό Vassilikι:

«Αντίστοιχη δωρεά δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε άλλο Δήμο της ελληνικής περιφέρειας και είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας να αποκτά μέσω δωρεάς ένα γλυπτό αξίας 150.000 δολάρια».

 

Από την πλευρά της η διεθνής εικαστικός Vassilikι, δήλωσε ότι: «Η δωρεά αυτή είναι μοναδική στον κόσμο, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα μου δωρίζω κάποιο γλυπτό. Η Καστοριά και γενικότερα οι Καστοριανοί κατάφεραν πραγματικά να κερδίσουν με την αξία τους αυτό το μοναδικό αριστούργημα.

Για εμένα προσωπικά ήταν μια μεγάλη μου επιθυμία, αφού η Καστοριά την οποία επισκέφθηκα στο παρελθόν από την πρώτη στιγμή την αγάπησα για την μοναδική ομορφιά της και τους φιλόξενους ανθρώπου της».

Επίσης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Γεωργοσοπούλου-Μισκία Ειρήνη αφού ευχαρίστησε και αυτή από την πλευρά της την διεθνούς φήμης εικαστικό Vassilikι, επισήμανε πως η Καστοριά πλέον με αυτή την ιστορική δωρεά γίνεται πιο πλούσια πολιτισμικά και πνευματικά ενώ τόνισε πως:

«Στο πλαίσιο της πνευματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας, ο Δήμος Καστοριάς πρόκειται να διοργανώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας με σκοπό να εκπαιδεύσει και να ψυχαγωγήσει τους μαθητές όλων των βαθμίδων με δημιουργικό τρόπο που ενισχύει την μη τυπική μάθηση αναφορικά με το ίδιο το γλυπτό αλλά και τη δημιουργό του».

Κλείνοντας ο δήμαρχος Καστοριάς τόνισε πως «Το μοναδικό αυτό γλυπτό τοποθετήθηκε σε ένα από τα καλύτερα σημεία της πόλης και στο μέλλον θα προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών τουριστών και γι’ αυτό οι κάτοικοι θα πρέπει να το σεβαστούνε τόσο το γλυπτό όσο φυσικά και την δωρήτρια, γιατί όπως είπε εκεί θα κριθεί η πολιτιστική παιδεία».

Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην ιστορική πλατεία της Ομόνοιας με ένα ένα φαντασμαγορικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους από η ομάδα Θεάτρου Δρόμου HELIX.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις