Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Δημαράς: Δεν αυξάνονται τα τέλη, αλλά μειώνονται οι δαπάνες του Δήμου Πατρέων

Γ. Δημαράς: Δεν αυξάνονται τα τέλη, αλλά...

Τι αναφέρει ο δήμαρχος για τον προϋπολογισμό του Δήμου

Τη μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2012 αποφάσισε η δημοτική Αρχή της Πάτρας, παρά το γεγονός ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει οδηγήσει σε μείωση των εσόδων του Δήμου. Ωστόσο, για να ανταπεξέλθει στις υποχρέωσεις του, αποφασίστηκε να υπάρξει δραστική μείωση των δημοτικών δαπανών.

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς για τον προϋπολογισμό του 2012. Η δήλωση του δημάρχου έχει ως εξής:

"Το 2011 ήταν μια χρονιά κατά την οποία ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε σκληρά από τα επαχθέστατα μέτρα σκληρής λιτότητας. Oι πολίτες   δέχονται   έναν πρωτοφανή πόλεμο στο εισόδημά τους, την καθημερινότητά τους,  την ποιότητα της ζωής τους.

Μαζί με τους πολίτες δοκιμάζεται όσο  ποτέ τα τελευταία χρόνια και το Κίνημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με  απανωτά εξοντωτικά χτυπήματα.

Χτυπήματα που φέρουν την Αυτοδιοίκηση  ένα βήμα πριν το λουκέτο  με την βοήθεια και του Καλλικράτη με τις αλλαγές και τις περικοπές που αυτός έφερε, προσαρμοσμένος απολύτως στο πνεύμα του μνημονίου και υπηρετώντας το.

Η Αυτοδιοίκηση οδηγείται σιωπηλά και ύπουλα στην αγχόνη και μαζί με αυτή και οι πολίτες. Γιατί η Αυτοδιοίκηση είναι ο σύμμαχος των πολιτών, είναι αυτή που είναι σε άμεση επαφή με τον πολίτη, αντιμετωπίζει την καθημερινότητά του  και δίνει λύσεις στα προβλήματά του.

Ποια είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά το Δήμο Πατρέων;

Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι μειώθηκαν κατά 15%. Τα έσοδα  από τα δημοτικά τέλη έχουν μειωθεί κατά 29% , καθώς μόνο ένας στους τρεις πολίτες έχει τη δυνατότητα να πληρώνει, ιδίως  τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Άλλα έσοδα δεν υπάρχουν ενώ οι υποχρεώσεις και  τα χρέη από παρελθόντα έτη, επιβαρύνουν αφόρητα το Δήμο, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί χωρίς την παραμικρή αύξηση των τελών, χωρίς να επιβαρύνει στο ελάχιστο τους πολίτες,  διασφαλίζοντας παράλληλα τον κοινωνικό του  ρόλο και τις κοινωνικές του δομές.

Γιατί η κοινωνία είναι αυτή που έχει ανάγκες. Η κοινωνία θέλει συμμάχους και στηρίγματα.

Ο Δήμος Πατρέων επέλεξε να μην προχωρήσει σε καμία αύξηση των δημοτικών τελών, διότι σε αυτή τη συγκυρία θεωρεί εγκληματικό να αυξήσει τα έσοδά του από τους πολίτες.

Όταν όμως μιλάμε για μείωση των εσόδων για το 2012 της τάξης του 25% σε σχέση με το 2011 και δεν γίνεται αύξηση των τελών, αναγκαστικά πρέπει να γίνουν δραστικές μειώσεις σε όλες τις δαπάνες του Δήμου Πατρέων.

Η  μείωση των εσόδων από τα τέλη, μοιραία επιφέρει και προβλήματα και μειώσεις σε ό,τι αφορά τις ανταποδοτικές  παροχές που προέρχονται από αυτά.

Η δημοτική Αρχή καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να διαχειριστεί αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση για να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες στους δημότες με ορθολογική διαχείριση των ελάχιστων πόρων της.

Ο Δήμος Πατρέων θα είναι σύμμαχος της κοινωνίας ακόμη και υπό αυτές τις δραματικές συνθήκες, με όποιο κόστος και αν έχει αυτή η επιλογή.

Θα παλέψει όσο και όπως μπορεί, στο πλευρό των πολιτών.

Προσωπικά εύχομαι σε όλους τους Πατρινούς δημότες υγεία, δύναμη, πολλές αντοχές, αγωνιστικότητα κι ελπίδα για να αντεπεξέλθoυμε  στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Εύχομαι επίσης να δείξουμε όλοι τα απαραίτητο αίσθημα ευθύνης για να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών και των περιστάσεων.

Να κοιτάξουμε την Πάτρα και τους ανθρώπους της και μόνο αυτούς.

Να δείξουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας. Να παλέψουμε και να πιέσουμε για καλύτερες μέρες.

Καλύτερη χρονιά για όλους."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις