Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Περί κρουαζιέρας και καμποτάζ

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Περί κρουαζιέρας και καμποτάζ

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Υπουργός Ναυτιλίας

Συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Αναπτυξιακά έργα για τη στήριξη της κρουαζιέρας και το λιμάνι του Πειραιά», θα δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την Τετάρτη 28.12.2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Ο.Λ.Π. Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης την 1η Δεκεμβρίου, όταν και είχε δώσει στη δημσοσιότητα το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό, είχε δηλώσει:

«Απελευθερώνουμε πλήρως το καμποτάζ, απελευθερώνουμε πλήρως την κρουαζιέρα» δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δίνοντας στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο για τη νέα πολιτική στην κρουαζιέρα που συμπεριλαμβάνει τις σχετικές διατάξεις.

Όπως τόνισε: «Μέχρι σήμερα, δυστυχώς, η Ελλάδα, ενώ αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για όλους τους τουρίστες του κόσμου με τα κρουαζιερόπλοια, δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου σχεδόν αφίξεις στο έδαφος.

Το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε χρήματα, να χάνουμε συνάλλαγμα, να διώχνουμε τουρίστες, εξαιτίας διατάξεων οι οποίες εμποδίζουν ουσιαστικά την απελευθέρωση της κρουαζιέρας».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τις διατάξεις για την πλήρη άρση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα που συμπεριλαμβάνονται στο ανανεωμένο, αναμορφωμένου και ενιαίο πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη του θαλάσσιου και αλιευτικού τουρισμού «θα δημιουργηθούν στη χώρα μας υποδομές στα λιμάνια και στην ξηρά, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά, προκειμένου να εισπράξουμε το επόμενο χρονικό διάστημα αυτό που θέλουμε.

Δηλαδή, ανάπτυξη του τουρισμού, περισσότερους επιβάτες, περισσότερους τουρίστες, περισσότερες δουλειές για τους εστιάτορες, τους ξενοδόχους, τους εμπόρους της χώρας που υποφέρουν αυτή τη στιγμή. Γενικότερα, ανοίγει μια νέα περίοδος για τον τουρισμό στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις