Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απίστευτη κρατική προπαγάνδα στην Βόρεια Κορέα με αφορμή το θάνατο του δικτάτορα

Απίστευτη κρατική προπαγάνδα στην Βόρεια...

"Και η φύση...θρηνεί τον χαμό του Κιμ Γιονγκ Ιλ", υποστηρίζει το καθεστώς

Δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια των βορειοκορεατών που νιώθουν την υποχρέωση να θρηνήσουν υστερικά για τον χαμό του «αγαπητού ηγέτη». Στο ίδιο... μοτίβο θλίψης κινείται και η φύση, αφού όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA «περίεργα φυσικά φαινόμενα» έχουν παρατηρηθεί στην Βόρειο Κορέα, μετά τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πάγος σε μια γνωστή λίμνη «έσπασε κάνοντας τόσο θόρυβο που έμοιαζε να συνταράσσει γη και ουρανό», ενώ μια «μυστηριώδης λάμψη» παρατηρήθηκε σε κορυφή ιερού βουνού.

Χιονοθύελλα ξέσπασε μετά τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, η οποία σταμάτησε ξαφνικά την αυγή της Τρίτης και ένα μήνυμα βρέθηκε χαραγμένο στο βουνό Paektu, κοντά στην περιοχή όπου λέγεται ότι γεννήθηκε ο «αγαπητός ηγέτης». Το μήνυμα που φέρεται να έλαμπε μέχρι το ηλιοβασίλεμα, ήταν το παρακάτω: «Όρος Paektu, ιερό βουνό της επανάστασης. Κιμ Γιονγκ Ιλ».

Τα…θαύματα που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Την ίδια μέρα, ένας γερανός «στάθηκε λυπημένος» πάνω σε ένα από τα…αναρίθμητα αγάλματα του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ, στην πόλη Χαμχούνγκ στα βόρεια της χώρας.

«Ακόμη και ο γερανός φαινόταν να θρηνεί τον χαμό του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος γεννήθηκε από τους ουρανούς, αφού πέταξε εκεί κάτω στο τσουχτερό κρύο της νύχτας, ανήμπορος να τον ξεχάσει» μεταδίδει με εμφανή…ποιητική διάθεση το KCNA αναφέροντας τα παραπάνω ως δηλώσεις στελεχών του καθεστώτος.

Εν τω μεταξύ έχει αρχίσει να αμφισβητείται το πώς και που πέθανε ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, αφού ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Νοτίου Κορέας, επικαλούμενος φωτογραφίες από αμερικανικό δορυφόρο, δήλωσε ότι δεν δεν φαίνεται πουθενά να αναχωρεί από την Πιονγιάνγκ το τρένο πάνω στο οποίο φέρεται να πέθανε ο δικτάτορας, το περασμένο Σάββατο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις