Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατανυκτική χθες η ατμόσφαιρα στον Καθολικό ναό

Κατανυκτική χθες η ατμόσφαιρα στον Καθολικό ναό

Πολλοί συμπολίτες έσπευσαν στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία παρά την έντονη κακοκαιρία

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που δόθηκε την χθεσινή Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου το βράδυ στον Καθολικό ναό του Αγίου Ανδρέα στην οδό Μαιζώνος παρά την έντονη κακοκαιρία που κράτησε πολλούς στο σπίτι. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και είχαν γεμίσει όλες οι θέσεις του ναού ενώ υπήρχαν και κάποιοι που παρακολούθησαν τη συναυλία όρθιοι.

Ωστόσο αν ο καιρός ήταν καλύτερος και όχι βροχερός όπως χθες, πιθανότατα η προσέλευση να ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Η συναυλία στον Καθολικό ναό της Πάτρας τις μέρες των Χριστουγέννων αποτελεί πλέον μία παράδοση και πολλοί συμπολίτες όχι μόνο καθολικοί αλλά και ορθόδοξοι σπεύδουν για να απολαύσουν την ξεχωριστή αυτή βραδιά που είναι γεγονός ότι με την υποβλητικότητα και μουσικότητα της σε βάζει περισσότερο μέσα στο πνεύμα της κορυφαίας εορτής της Γέννησης του Ιησού Χριστού.

Το ξεχωριστό στοιχείο με τη φετινή συναυλία που διήρκησε μιάμιση περίπου ώρα ήταν ότι περιλάμβανε περισσότερα σολιστικά μέρη σε σχέση με άλλες χρονιές ενώ το επίπεδο της απόδοσης των χορωδών ήταν υψηλό.

Οι συμπολίτες σολίστ που έλαβαν μέρος ήταν οι Γιόλα Γασπαρινάτου, Μαρουτσέλλα Γασπαρινάτου που ερμήνευσε υποδειγματικά το «Ave Maria», Λίνα Γερονίκου, Άντζελα Δεμαρτίνου, Αλεξία Μαράτου που τραγούδησε ντουέτο με τον Αντώνη Χριστόπουλο το εξαιρετικό «Cantique de Noel» με την υπόλοιπη χορωδία να ακολουθεί στη συνέχεια δημιουργώντας μία μυσταγωγική ατμόσφαιρα, Άντζελα Παπαλεξάτου, Πέγκυ Παπαφράνγκα, Μαρίνα Ρεκτσάλοβα, Λένα Σουρμελή, Νίκος Βιτάλης, Νίκος Παπακώστας, Πέτρος Πλέτσας, Γεώργιος Τζαννίνης, Σπύρος Τζαννίνης και ο Αντώνης Χριστόπουλος που επίσης χειροκροτήθηκε θερμά στο δικό του σόλο όσο και στο ντουέτο του με τον ταλαντούχο τενόρο Νίκο Παπακώστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την χορωδία του Καθολικού ναού απαρτίζουν μέλη τόσο του ναού όσο και από άλλα χορωδιακά σχήματα της πόλης όπως η τετράφωνος χορωδία του ιερού ναού Παντανάσσης, η Πολυφωνική, η Μαντολινάτα, κ.α. Στο εκκλησιαστικό Όργανο συνόδευσε το μουσικό πρόγραμμα η Elena Fedko ενώ τη διεύθυνση της χορωδίας είχε ο Νίκος Σινιγάλιας.

Στο φινάλε μετά το έντονο χειροκρότημα του κοινού, ακούστηκε και πάλι η «Άγια Νύχτα» του Φρανς Γκρούμπερ.

Το ιερό του ναού είχε στολιστεί με ωραία «αλεξανδρινά» άνθη ενώ στην είσοδο αριστερά του ναού έχει τοποθετηθεί η φωτισμένη φάτνη. Ανάμεσα στους θεατές της βραδιάς ήταν και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Αντώνης Σκιαθάς, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας, ο εφημέριος του καθολικού ναού π. Μάρκος Βιδάλης, κ.α.

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις